Acasă Sport Tentativă de depolitizare la ACS Poli. Noua conducere a clubului

Tentativă de depolitizare la ACS Poli. Noua conducere a clubului

547
DISTRIBUIȚI

Stadion1

Nicolae Robu şi Titu Bojin, adică şefii instituţiilor care susţin financiar ACS Poli Timişoara, au avut o rundă finală de discuţii cu privire la viitorul echipei de fotbal.

Conform primarului Robu, cei doi au convenit să nu mai existe niciun reprezentant politic în Consiliul Director al ACS Poli. Până acum, în Consiliul Director au fost social-democraţii Călin Dobra, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, şi Sorin Grindeanu, înainte să devină deputat.

Noul Consiliu Director va fi format din cinci persoane: prof. univ. dr. ing. Liviu Anton, de la Universitatea “Politehnica” din Timişoara, prof. univ. Viorel Boiţ, care a fost cooptat în Consiliul Director pentru că a donat palmaresul istoric de la AFC Politehnica Timişoara către ACS Poli Timişoara, Ioan Miculaş, patronul fostei echipe de la Recaş, Florenţiu Staicu, în postura de vicepreşedinte, şi Ovidiu Maier, preşedinte. Membrii Consiliului Director nu vor mai fi remuneraţi.

Echipa tehnică

Ioan Timofte va fi manager sportiv. Antrenorul principal va fi Dan Alexa, care îi va avea în echipa tehnică pe Jorge Alvares, un preparator fizic spaniol, recomandat de Cosmin Contra, Octavian Benga şi Sorin Vlaicu, ca antrenori secunzi, şi Petre Ţurcaş, antrenor cu portarii. „Domnul Benga ştim că este un antrenor cu performanţe la centrele de copii şi juniori şi, pentru că dorim să promovăm tineretul la echipa mare, Dan Alexa l-a cooptat pe domnul Benga în echipa sa tehnică”, a explicat Robu.

Fostului antrenor Valentin Velcea i s-a propus funcţia de organizator de competiţii şi licenţiere.

Fără Robu și Bojin în AGA

O altă noutate ar fi retragerea lui Nicolae Robu şi a lui Titu Bojin din Adunarea Generală a acţionarilor. Primăria Timişoara şi Consiliul Judeţean Timiş vor fi reprezentate în AGA de alte persoane. Deocamdată se ştie doar numele celui care îl înlocuieşte pe Bojin. Acesta va fi Călin Dobra, vicele CJ Timiş.

Doresc să mă retrag din AGA şi să desemnez pe cineva reprezentant al meu în AGA. Intenţia este mai veche, dar acum o efectivizăm. În AGA trebuie să fie instituţiile care dau banii. Este firesc să fie reprezentat Consiliul Local şi Consiliul Judeţean. Sunt foarte ocupat, nici nu am participat la unele şedinţe. Nu este nevoie să am funcţie la Poli, pentru că autoritatea se poate exercita şi fără funcţii. În cazul în care trebuie schimbat antrenorul, hotărârea este luată de Consiliul Director şi validată de AGA. Întotdeauna deciziile importante trebuie să fie validate de AGA. E dreptul finanţatorului să decidă. Drept urmare, nici eu, nici Titu Bojin nu vom mai fi implicaţi în mod direct, ci vom avea reprezentanţi ai instituţiilor pe care le conducem în AGA”, a mai declarat Robu.

Comentarii

comentarii