Acasă Actualitate Terase mai puţine şi doar… provizorii

Terase mai puţine şi doar… provizorii

DISTRIBUIȚI

Valul de căldură ce a cuprins şi vestul ţării găseşte Timişoara mai săracă în terase decât în anii precedenţi. Piaţa Unirii şi Piaţa Operei, locaţii din inima oraşului recunoscute şi pentru numărul mare al teraselor, luate cu asalt de timişoreni în perioadele calde, găzduiesc acum mult mai puţine astfel de localuri. Explicaţia este simplă: anumite zone din cartierul Cetate vor fi reabilitate, fiind prevăzute intervenţii atât asupra clădirilor, cât şi asupra străzilor, trotuarelor şi piaţetelor.
Terasele ce existau în aceste zone încheiaseră acord de funcţionare în 2007, pe o perioadă maximă de doi ani. Acum, dat fiind că la uşă bate reabilitarea zonelor istorice, municipalitatea a decis să nu mai organizeze licitaţii pentru noi amplasamente, considerând că ar afecta desfăşurarea lucrărilor de renovare. 
Totuşi, societăţile care aveau până acum terase şi sunt cu toate taxele la zi beneficiază de prelungirea acordului de funcţionare a teraselor.
Autorizarea se face lunar, cu achitarea taxelor aferente şi cu posibilitatea acordului de funcţionare ambulant. În cazul în care se vor începe lucrări de reabilitare în zonele respective, în termen de 15 zile de la înştiinţarea comercianşilor, terasele respective vor fi desfiinţate de către aceştia, în caz contrar vor fi desfiinţate pe cale administrativă.
O altă noutate a funcţionării teraselor în acest an se referă la amplasare. Anii trecuţi, spaţiile închiriate de societăţi trebuiau delimitate clar, prin crearea unui podium de lemn pe care, practic, funcţiona terasa. Acum, situaţia fiind provizorie, pot fi observate mese şi scaune aşezate direct pe asfalt sau dalele din pieţele centrale.

Comentarii

comentarii