Acasă Actualitate Teste Covid-19, în doar 10 minute. Caravana mobilă de depistare a TBC,...

Teste Covid-19, în doar 10 minute. Caravana mobilă de depistare a TBC, adusă de la București, va face radiografii pulmonare tuturor pacienților, înainte de a fi internați la Spitalul Județean din Timișoara

1579
DISTRIBUIȚI

Tuturor pacienților din Timiș li se va face o radiografie la plămâni înainte să fie internați la Spitalul Județean. Caravana mobilă de depistare a TBC a Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta din București a fost trimisă la Timișoara.

Practic, aparatul va face radiografii și va identifica instant, prin inteligență artificială, și dacă persoana testată are sau nu risc de infectare cu coronavirus. Potrivit cercetătorilor, bolnavii asimptomatici pot avea modificări în ceea ce privește aparatul respirator, iar aceste modificări pot fi ușor observate în urma unei simple radiografii pulmonare.

Prin acest filtru trec toţi pacienţii care vin la Spitalul Judeţean din Timişoara. Este un laborator mobil de radiografii aşezat chiar la intrarea în Unitatea de Primiri Urgenţe.

„Dacă acest pacient ar fi avut covid-19, ar fi fost imagini sugestive, opacități alveolare subpleurale, determinant” – explică medicul specialist.

„Acest aparat detectează modificările apărute la nivelul plămânilor, deci la nivel pulmonar, în pacienţii care potenţial nu sunt suspecţi, deci care nu au simptome”, spune și Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Județean Timișoara.

Cu alte cuvinte, în doar 10 minute, medicii de la urgențe pot să știe cu certitudine dacă pacientul pe care urmează să îl trateze este sau nu suspect de coronavirus.

„Noi vrem să reducem la minimum riscul de contaminare atât pentru ceilalți pacienți, cât și pentru personalul medical, dincolo de toate procedurile cu adevărat riguroase pe care le-am instituit și echipamentul de protecție pe care l-am aplicat pentru tot personalul medical și pentru pacienți”, spune managerul spitalului.

Laboratorul mobil de la Spitalul Judeţean din Timişoara, care este de fapt caravana de depistare a TBC a Institutului de Pneumoftiziologie din Bucureşti Marius Nasta, va rămâne până la sfârșitul pandemiei.

Sursa: digi24.ro

Comentarii

comentarii