Acasă Economic Timişoara devine polul antreprenoriatului european

Timişoara devine polul antreprenoriatului european

DISTRIBUIȚI

Au inceput inscrierile pentru School for Startups România 2012

 
S-a dat startul înscrierilor la School for Startups România 2012. Începand cu anul 2012 programul se va extinde asupa întregii regiuni a Europei de Sud-Est, Timişoara devenind noua locaţie pentru desfăşurarea cursurilor, alături de Cluj şi Bucureşti. Înscrierea în program până la sfârşitul lunii septembrie acordă posibilitatea achităţii taxei de participare în rate şi oportunitatea întâlnirii la sfârşitul programului cu unii din cei mai importanţi investitori din Marea Britanie. 

„2012 va fi genial, fiindcă am inclus în tematică tot ceea ce am învăţat anul acesta, vom învăţa şi mai multe şi vom fi sprijiniţi de un service online, complet, pentru planificarea procesului afacerii. Sunt încântat deoarece în 2011 am descoperit cât de minunat este spiritul întreprinzătorilor românin şi cât de multe oportunităţi sunt în această ţara”, spune iniţiatorul programului Doug Richard, cunoscut ca „antreprenor în serie” şi angel investor. Celor 10.000 de startup-uri din Marea Britanie, participante la School for Startups UK, li s-au alăturat anul acesta prima serie de 170 de cursanţi ai S4S România, pregătiţi de Doug Richard şi Marius Ghenea. Cu o experienţă de peste 20 de ani în dezvoltarea şi conducerea companiilor de tehnologie şi software, Doug Richard a demonstrat că antreprenoriatul poate şi trebuie să fie învăţat, oferind participanţilor adevărate lecţii de afaceri şi metode practice pentru atingerea reuşitei în afaceri. S-au pus astfel bazele celei mai mari comunităţi de antreprenori din România, iar în 2012, School for Startups îşi propune să devină cea mai mare comunitate de antreprenori din Europa de Sud-Est.
 Pentru facilitarea networking-ului regional şi datorită poziţiei de deschidere pe care o are faţă de statele vecine, Timişoara a fost aleasă ca noua locaţie pentru desfăşurarea cursurilor, extinzând astfel numărul participanţilor, în total pentru cele trei oraşe, la 700. „Faptul că S4S este disponibil în 2012 la Bucureşti, Cluj şi Timişoara, face acest program accesibil şi pentru mai mulţi cursanti din ţările din regiune. Am avut deja, chiar din prima ediţie, participanţi din Republica Moldova, iar în 2012 vom primi în program şi cursanţi din Serbia (având în vedere proximitatea cu Timişoara), Ungaria (fie în Timisoara, fie în Cluj) şi Bulgaria (la Bucureşti). Dezvoltarea acestei şcoli antreprenoriale într-un program important regional este benefică atât pentru cursanţi, care vor putea împărtăşi experienţa lor cu antreprenori din ţările vecine, cât şi pentru România, care devine astfel un hub regional de dezvoltare antreprenorială în sud-estul Europei”, a declarat Marius Ghenea. Alături de Doug Richard şi Marius Ghenea, în 2012, alţi experţi precum Andrew Davis şi Dan Sordegren vor veni în România pentru a învăţa cursanţii cum pot folosi on-line marketing-ul şi Social Media pentru creşterea unei afaceri. Iar la sfârşitul programului participanţii vor avea şansa ca planurile lor de afaceri să fie puse în faţa unor investitori din Marea Britanie şi Europa, care vor veni special în România pentru a alege cele mai bune startup-uri în care să investească.
 
Taxă redusă de la 5.000 de 1.400 de euro
 
Pentru a putea lua parte la program, nu trebuie decât să parcurgi doua etape: să completezi formularul de înregistrare pe care îl găseşti pe site-ul oficial al programului www.schoolforstartups.ro, iar după ce acesta va fi analizat şi vei avea răspunsul afirmativ, îşi poţi face înscrierea oficială în program. Costul total al programului este de 5.000 de euro, însă Fundaţia Post-Privatizare a acceptat să susţina fiecare cursant cu suma de 3.600 de euro, astfel încât preţul final al programului este de 1.400 de euro. Participanţii vor primi pentru această sumă 2 traininguri intensive cu Doug Richard, fondatorul School For Startups UK (de două, respectiv o zi întreagă); 1 training intensiv alături de cei mai buni traineri din Europa, aduşi de Marius Ghenea şi Fundatia Post-Privatizare; 1 training intensiv cu cei mai buni instructori din echipa School for Startups Marea Britanie, în care se va învăţa tot ce trebuie ştiut despre operaţiuni financiare, achiziţii, parteneri, vânzări; oportunitatea de a-şi prezenta planul de afaceri în faţa unor investitori străini, aduşi special în România pentru School for Startups 2012; acces liber la aplicaţia LivePlan, pusă la dispozitie de Palo Alto Software, liderul mondial al dezvoltatorilor de software pentru afaceri; mentorat online de două ori pe lună din partea lui Doug Richard, pe toată durata programului; acces liber la o serie de resurse online de specialitate (articole, eseuri, video, link-uri); acces liber la o serie de video-uri „How to”, realizate special pentru a învăţa cursanţii cum să îşi crească afacerea in mod rapid. 

Comentarii

comentarii