Acasă Cultura Timişoara Muzicală Academică

Timişoara Muzicală Academică

DISTRIBUIȚI

Facultatea de Muzică a Universităţii de Vest din Timişoara organizează, între 28 martie şi 5 aprilie 2009, cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Timişoara Muzicală Academică.

În cuvintele directoarei artistice a evenimentului, lect. univ. dr. Veronica Laura Demnescu, acest festival „este, astăzi, cel mai important festival tânăr de rang academic în domeniul muzicii contemporane, festival în care sunt concentrate forţe artistice tinere, angrenate pe cele mai variate paliere de expresie, de la cel componistic şi dirijoral la cel interpretativ şi muzicologic”.

Desfăşurată sub genericul profesionalismului tinerei generaţii, în acest an, Timişoara Muzicală Aacademică aduce în faţa publicului manifestări aparţinând genurilor vocal, instrumental, vocal-simfonic şi o operă de cameră, la care se adaugă şi un inedit workshop de muzicologie, trei sesiuni de cursuri de măiestrie (pian, violoncel şi muzică de cameră) şi un simpozion de muzicologie.

Din program menţionăm Missa Jubilet, de Peter Rohr, de mâine, 28 martie, la Biserica Piariştilor, ora 17, Recitalul de canto şi două piane de duminică, 29 martie, de la Facultatea de Muzică, sala Orpheum, ora 19, urmate de o serie de alte recitaluri, care vor putea fi audiate pe parcursul întregii săptămâni viitoare. Mai multe informaţii se pot găsi şi pe site-ul festivalului: www.tmac.ro .
A. JEBELEAN

Comentarii

comentarii