Acasă Actualitate Timişoara – terorizată de nivelul ridicat de zgomot

Timişoara – terorizată de nivelul ridicat de zgomot

433
DISTRIBUIȚI

motociclisti 1De ani de zile, timişorenii se plâng că nu pot dormi noaptea din cauza motocicliştilor care, pe timpul verii, se întrec cu motoarele turate la maxim pe mai toate bulevardele din oraş. Pe lângă motociclişti, timişorenii  se mai plâng şi de barurile şi cluburile din Timişoara, care, noapte de noapte, dau muzica la maxim, fără să le pese că în acest oraş mai trăiesc şi oameni care noaptea vor să se odihnească şi nu să audă melodii asurzitoare.

Zeci de plângeri au fost înregistrate atât la Poliţia Locală, cât şi la IPJ Timiş, însă rezultatele încă se lasă aşteptate.

„De nenumărate ori, motocicliştii fug de poliţişti”

 Comisar şef Dumitru Domăşneanu se resemnează în faţa motociliştilor, spunând că aceştia sunt foarte greu de prins, pentru că poliţia nu are vehicule performante care să-i ajute la prinderea motocicliştilor. „Am organizat şi vom organiza în continuare acţiuni cu reprezentanţi ai RAR (Registrul Auto Român) pentru prinderea motocicliştilor care fac curse prin oraş şi care depăşesc nivelul de zgomot admis de lege. Însă, de multe ori, ne este greu să-i prindem pentru că aceştia circulă cu viteză, iar IPJ Timiş nu are în dotare 2-3 motociclete performante. Cu toate acestea, noi încercăm să-i depistăm în trafic şi să-i amendăm. De nenumărate ori, motocicliştii au fugit de poliţişti.  Este o problemă serioasă, care este prioritară pentru noi şi încercăm să găsim soluţii pentru a-i stopa pe aceşti motociclişti să confunde străzile oraşului cu o pistă de întrecere”, a spus Dumitru Domăşneanu.

Chemaţi la Poliţia Locală pentru clarificări

Patronul clubului Le Cinema Summer, care funcţionează în fosta locaţie a clubului Pantheon, a fost chemat la sediul Poliţiei Locale Timişoara, pentru clarificări. Mai exact, oamenii legii vor să vadă dacă acest club care poluează fonic noapte de noapte are actele în regulă. Dorel Cojan, adjunctul poliţiei locale, spune că agenţii locali au luat şi vor lua în continuare măsuri împotriva patronilor de localuri unde se înregistrează depăşiri de zgomot. „Patronii clubului care funcţionează în fosta locaţie a clubului Pantheon au fost chemaţi la sediul instituţiei noastre, pentru clarificări. Vrem să vedem dacă deţin toate autorizaţiile necesare pentru desfăşurarea activităţii. Noi vom face, împreună cu alte instituţii şi verificări ale nivelului de zgomot, aşa cum am făcut şi cu alte baruri şi cluburi. Unul dintre aceste localuri chiar a fost închis, după ce în mod repetat s-au înregistrat abateri. Revenind la cei care îşi defăşoară activitatea în fosta locaţie a clubului Pantheon, vă pot spune că dacă nu se vor prezenta la noi, vor fi amendaţi cu 2.000 de lei, iar amenzile vor fi repetate”, a mai spus Dorel Cojan.

Comentarii

comentarii