Acasă Actualitate Timişoreana reînvie farmecul de altădată al oraşului natal

Timişoreana reînvie farmecul de altădată al oraşului natal

DISTRIBUIȚI

Timişoreana a finalizat lucrările de reabilitare a clădirii Matei Corvin, situată în inima Timişoarei: Piaţa Unirii, numărul 11. Compania încheie cu succes primul dintre proiectele de refacere a clădirilor istorice din Timişoara, o iniţiativă pe care Timişoreana a pus-o în aplicare cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara.
„Berea cu cea mai îndelungată tradiţie din România onorează oraşul în care s-a născut şi a crescut. Timişoreana se bucură să vă prezinte astăzi o clădire din patrimoniul istoric al oraşului, care şi-a recăpătat aerul de altădată. Am început cu Piaţa Unirii nr. 11, iar în curând veţi vedea restaurate mai multe clădiri emblematice pentru Timişoara”, a declarat Dragoş Hopulele, directorul fabricii locale Timişoreana.
Casa Matei Corvin este situată în centrul sitului arhitectural istoric Piaţa Unirii şi e considerată una dintre clădirile istorice de  referinţă ale oraşului. Este prima dintre clădirile care au primit acceptul Primăriei pentru reabilitare, lucrările demarând în luna ianuarie a acestui an. Timp de patru luni, s-au realizat lucrări de refacere a faţadelor şi acoperişului. Recepţia lucrărilor a avut loc în data de 25 iunie. Următoarele clădiri care vor fi reabilitate sunt situate tot în Piaţa Unirii, la numărul 10, respectiv numărul 4. În cea de-a doua parte a anului 2009 va avea loc licitaţia pentru atribuirea lucrărilor şi demararea execuţiei.
Lucrările de refacere a edificiilor istorice sunt rezultatul parteneriatului iniţiat de Timişoreana şi Primăria Municipiului Timişoara “Împreună facem Timişoara mai frumoasă”. Aşa cum timp de 300 de ani şi-a perfecţionat în continuu reţeta, Timişoreana îşi propune prin acest parteneriat să împrospăteze aspectul oraşului natal, păstrând în acelaşi timp tradiţia locală. 
În acelaşi spirit, Timişoreana a contribuit în anul 2007 la renovarea a trei faţade ale Bisericii Sârbe, care se află de asemenea în complexul arhitectural din Piaţa Unirii şi este în proprietatea Patriarhiei Ortodoxe Sârbe Timişoara Cetate.
Programul va continua cu renovarea altor clădiri istorice, alese pe baza propunerilor primite de la  biroul de urbanism general din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara şi de la locuitorii oraşului.

Comentarii

comentarii