Acasă Actualitate Timișoara intră în depășire… la poluarea cu praf…

Timișoara intră în depășire… la poluarea cu praf…

578
DISTRIBUIȚI

Timișoara a depășit valorile poluării cu praf în unele zile. O spun reprezentanții Agenției de Mediu, care au constatat că valorile limită ale particulelor în suspensie PM10 au fost depășite pentru un număr de 6 zile la stația TM1 situată pe Calea Șagului, 7 zile la stația TM2 situată în incinta Liceului Carmen Sylva, și 2 zile la stația TM5 situată pe Calea Aradului.

Ținând cont și de numeroasele depășiri ale PM10 în cursul anului 2018 (31 la număr) și pentru a preveni declanșarea procedurii de infringement asupra Municipiului Timișoara, conducerea Instituției Prefectului Județul Timiș a solicitat Primăriei Municipiului Timișoara încă din luna noiembrie a anului 2018 să prezinte măsurile luate pentru ca particulele în suspensie PM10 să nu depășească valorile limită admise(35 depășiri/an).

„Cu toate acestea, Primăria Municipiului Timișoara nu a dat curs solicitărilor venite din partea Instituției Prefectului Județului Timiș nici până la această dată”, transmit reprezentanții Instituției Prefectului Timiș.

Subprefectul Daniel-Cristian Franțescu a propus o colaborare între Primăria Timișoara, ADID Timiș, operatorii de salubrizare și instituții publice pentru derularea unor campanii de informare și conștientizare a populației din poartă în poartă și în instituțile de învățământ privind gestionarea corectă a deșeurilor.

 

Comentarii

comentarii