Acasă Actualitate Timișoara, șantierele și ”sărmanul” Covid 19

Timișoara, șantierele și ”sărmanul” Covid 19

DISTRIBUIȚI

Știți cum arată Timișoara, în diminețile sale cumințite de coronavirus, nu? Cuminți, liniștite, cu puține mașini în trafic, cu poliție, jandarmerie, controale, fix așa cum spune legea. De altfel, populația Timișului în general (excepție, ”băieții” de la Recaș) a dat dovadă de spirit civic. De respect. Există însă un domeniu de activitate neatins de nicio regulă, de nicio situație de criză, un domeniu de care, cu adevărat, este mare nevoie, cel al construcțiilor, activ și dinamic. Primul ministru al României, Ludovic Orban, avea să spună zilele trecute, în ședința de guvern, transmisă direct de toate televiziunile din România: ”Nu ne atingem de șantiere!”. Foarte bine, repetă cetățeanul disciplinat! Cum să nu ne atingem, astfel încât nici Covid 19 să nu se atingă de… oameni?

Pe șantierele Timișoarei, nu se respectă legislația: oamenii stau la distanță mică unul față de altul, nu au măști pe față, nu au nici mănuși, măcar cele de protecție obligatorii în construcții. Lucrează pentru repararea trotuarelor, chiar în fața Primăriei Timișoara, mă întreb, oare nimeni nu i-a văzut? Alții, pe traseul Continental – Modex, la fel, fără nicio modificare de atitudine în contextul actual. Să știe ei ceva? Să aibă motive de relaxare psiho – socială? Am vrea să știm și noi.

Situația este la fel pe șantierul de pe bulevardul Circumvalațiunii, unde se construiesc (Doamne, ne ajută) blocuri, oamenii au de lucru la ”City of Mara”, dar nici ei nu au protecție minim: măști, este vizibil din stradă.

Ne bucură păstrarea ritmului în construcții, este grozav să observăm că măcar ceva din viața noastră nu se oprește. Doar că oamenii aceia care lucrează au familii, prieteni, vecini, pe care-i văd la întoarcerea acasă….

Comentarii

comentarii