Acasă Actualitate Timișoara solidară! OncoHelp și Dovleacul roz strâng comunitatea în lupta împotriva cancerului

Timișoara solidară! OncoHelp și Dovleacul roz strâng comunitatea în lupta împotriva cancerului

DISTRIBUIȚI

Timișoara a dovedit încă o dată că este o comunitate responsabilă, civilizată și solidară față de membrii săi aflați în suferință și este gata oricând să sară în ajutorul lor atunci când i se cere. Vineri 12 octombrie, sute de persoane au fost prezente la o mare manifestare-omagiu pentru bolnavi, intitulată Dovleacul roz, cu sloganul “Există viață după cancer”, în scopul strângerii de fonduri necesare Asociației OncoHelp în lupta cu această teribilă maladie.

Dr. Șerban Negru, managerul Spitalului OncoHelp, a explicat: „Manifestarea Dovleacul roz o organizăm de mai mulți ani și a devenit un simbol pentru OcoHelp, în primul rând, pentru că poartă roz –culoarea speranței și a luptei împotriva cancerului mamar, iar prin extensie este o luptă împotriva tuturor tipurilor de cancer. Vrem să atragem cât mai multe fonduri pentru spital, fiindcă avem mare nevoie, și să sensibilizăm comunitatea vis-a-vis de această problematică a cancerului, în Timiș. Numărul pacienților este în creștere. De asemenea, dorim să ne atragem și prietenii să fie aproape de noi. Dovleacul roz reprezintă și un eveniment de imagine a OncoHelp și dorim să sensibilizăm cetățenii de faptul că este foarte important să fim vigilenți în lupta cu cancerului”. 

De ce este nevoie de fonduri? Asociația OncoHelp are în proiect construcția unui nou corp de clădire de 2.000 metri pătrați cu peste 30 de paturi, pe lângă cabinetele de consultație, pentru cazarea gratuită a pacienților, care vin la tratament la radioterapie. Bolnavii sunt mulți și vin din alte județe și nu au unde să locuiască o lună – două. Un alt proiect este și extinderea ambulatoriului. „Sperăm ca și cu banii adunați cu prilejul Dovleacului roz să punem bazele ridicării acestei clădiri, foarte necesare pentru spital. Deși avem 160 de paturi, în fiecare săptămână suntem în criză de locuri, fiindcă avem o adresabilitate foarte mare”, a mai spus dr. Șerban Negru.

Asociația OncoHelp Timișoara a organizat manifestarea tradițională Dovleacul Roz 2018 și pentru a strânge mărturii și experiențe de viață ale participanților și prietenilor și pentru a consolida o comunitate conștientă că trebuie să facă front comun împotriva acestei maladii. De asemenea, evenimentul a fost și o mulțumire pentru toți care au fost alături de OncoHelp de-a lungul anilor.

Avocata Luminița Țundrea a mărturisit: „Sunt unul dintre cei mai vechi prieteni ai acestui eveniment. Eram la începutul carierei mele în Clubul Rotary când Șerban Negru a demarat proiectul extrem de ambițios, necesar și generos care este OncoHelp. Astfel, Șerban a avut curajul să implementeze un program privat legat de tratamentul cancerului în condiții moderne și civilizate. Atunci când reușești să mobilizezi comunitatea, să îi faci conștienți pe oameni că dincolo de un tratament medical pacienții au o nevoie sufletească de susținerea și sprijinul celor din jur, atunci obiectivul este o reușită. Deși pare paradoxal, proiectul este o celebrare a vieții. Îl felicit pe medicul Șerban Negru și pe Asociația domnelor bolnave de cancer. Știu cu câtă implicare s-au dedicat acestor activități și le doresc ca Dovleacul roz să aducă rezultate benefice pentru toți”.

„Am redefinit Dovleacul roz și dorim să fie o manifestare care să se adreseze comunității și să o adune în jurul Asociației OncoHelp Timișoara. Împreună să avem mai multă forță în luptă împotriva cancerului. Țelul nostru este de a ajuta pacienții și familiilor lor, de aceea avem mare nevoie de solidaritate și de ajutorul concret al societății timișorene și nu numai, fiindcă incidența carcinomului este tot mai mare”, a spus Valeriu Borugă managerul Asociației OncoHelp Timișoara. Spitalul OncoHelp are 160 de paturi și face până la 2.500 de internări pe lună, iar de patru ani are și un centru modern de radioterapie, care deservește toată partea de vest a țări.

Comentarii

comentarii