Acasă Actualitate Timişorenii, invitaţi să se implice în ajutorarea unor copii

Timişorenii, invitaţi să se implice în ajutorarea unor copii

1036
DISTRIBUIȚI

Sunt 45 de micuţi dintr-o casă de copii, care se bucură pentru orice dar, de la creioane, cărţi de citit şi colorat, rechizite şcolare, până la dulciuri, conserve, generic, hrană.

Timişorenii sunt invitaţi să-i ajute, alături de oameni cu suflet mare din Târgu Mureş, care fac deja acest lucru de mai mult timp. Când aruncăm o privire la tonele de „gunoi menajer”, care de fapt reprezintă HRANĂ din belşug, care a prisosit altora şi a ajuns la tomberon, să ne gândim că acea hrană, cât este încă valabilă şi sănătoasă, le poate fi vitală unor copii.

Acţiunea demarată în inima Ardealului, în Mureş, intitulată “Împreună reuşim! Mureş”, poate fi un exemplu de urmat şi pentru bănăţeni, pentru timişoreni.

Este vorba despre un Centru de copii din Chiajna, Mia’s Children, care găzduieşte 45 de copii şi unde o singură femeie, din bunăvoință, a început să-i ajute, alături de alți voluntari, rând pe rând, până au ajuns la acest număr. Trebuie ajutaţi, cu orice. În respectivul centru, voluntariatul este cuvântul de bază, prin care li se oferă acestora şi suport moral, educaţie, hrană, dar mai ales dragoste.

Preşedintele Asociaţiei, Mia Scarlat, este cea care se ocupă efectiv de copii, având ajutoare chiar şi din rândul copiilor pe care i-a crescut, dar şi alţi oameni cu suflete mari, care au devenit voluntari.

Centrul a format circa 170 de OAMENI, care aveau tot atâtea poveşti, de la abandon până la copii abuzaţi, fără identitate, orfani şi multe alte cazuri.

Cei 45 de copii în acest centru privat, autorizat şi licenţiat, deşi provin din medii defavorizate, au primit educaţia şi terapiile necesare, astfel încât o bună parte dintre ei au ajuns olimpici sau buni profesionişti în diverse domenii: artă, în toate formele ei, pictură, teatru, creaţie.

Dintr-o “joacă”, în toamna lui 2016 a demarat prima campanie umanitară pentru aceşti copii, constând în colectarea de alimente neperisabile pentru copii. Au urmat apoi alte proiecte, în care am extins paleta, de la colectarea de alimente până la produse de curăţenie, igienă, întreţinere şi rechizite şcolare.

Acum urmează o ultimă campanie din anul 2018, prin care, haideţi să venim în sprijinul copiilor oferindu-le hrană!

E vorba despre o localitate de lângă Bucureşti, da!, care nu este nici din Mureş, dar ardelenii îi ajută. Sunt copii neajutoraţi, iar mână de la mână se va face RAI.

**

Iată câteva dintre acţiunile mureşenilor derulate în acest an, pe care haideţi, şi noi timişorenii, să-l urmăm!                  

 * “Dăm culoare cunoaşterii” 2018, prin care s-au aducat rechizite şcolare, pentru că la Mia’s Children sunt mulţi copii talentaţi, iar reprezentanţii centrului fac tot posibilul să îi sprijine şi să îi încurajeze pentru a-şi descoperi şi dezvolta această latură. Fie că e vorba de sport, muzică sau pictură, activităţile extraşcolare presupun costuri. S-au direcţionat materialele necesare spre copiii incluşi în campania noastră. * Campania “Curăţel”, * Campania “Dăruieşte! Împlineşte! Mulţumeşte!”, în care numeroşi voluntari s-au implicat pentru ca la Centrul de copii Mia’s Children să ajungă alimente.

Comentarii

comentarii