Acasă Actualitate Timişorenii nu vor majorări de taxe şi impozite. Lui Nicolae Robu i...

Timişorenii nu vor majorări de taxe şi impozite. Lui Nicolae Robu i se sugerează să urmeze exemplul primarului Bolojan, de la Oradea, și să acceseze fonduri europene

1764
DISTRIBUIȚI

Facebook s-a umplut de un val de nemulţumiri ale timişorenilor, în urma anunţării de către primarul Nicolae Robu a propunerii de majorare a unor taxe şi impozite, în 2019. Mai ales după dezbaterea de miercuri, în care edilul a venit cu justificări: unele majorări sunt necesare, pentru că a scăzut colectarea de venituri la bugetul local, mai ales din cauza reducerii cotei din impozitul de venit, măsură luată de guvern, fără a compensa deficitul care este uriaş, de 70 de milioane de lei.

“Acele majorări au apărut într-o situație pe care nu cred că cineva ar fi putut-o previziona. Ne-am trezit cu venituri mai mici și nu vrem să fie și mai mici”, susţine primarul Nicolae Robu, acuzat la dezbatere de “haiducie”.

“Remus Sebastian: Chiar aşa tâmpiți suntem să mărească taxele acestea cu 50%; nu ne ajunge ca avem impozite, asigurări, verificari centrale gaz, curent, etc. Ne rupem mâinile zilnic cu munca și ei ne jupoaie de vii; dacă şi taxele auto, respectiv impozitele cu 50% eu plec din tara asta de criminali, mi-o ajuns 15 ani de munca, mă simnt jefuit în ultimul hal, pur și simplu nu mai facem fata cu taxele etc. Jaf la drumul, mare, sunt prosti ca nu umplem centru de protestatari nu se poate asa o scumpire, doar în România se poate în fiecare an, în fiecare an cher de sărbători dam bani grei pe mâncare, taxe, servici medicale, etc.

Remus Sebastian: ”Taxe pentru ce, sa-mi rup eu mașina ca unii nu-și fac treaba cum trebuie.”

Remus Sebastian: ”Prieteni, o sa dam 50% din ce câștigăm și tot nu le ajung o sa spună ca nu au bani, o aberație, ori cum dam nu ca nu am da, poate și mai mult.”

Primarul Robu vine cu lista de justificări: “GUVERNUL PSD-ALDE, LUÂNDU-NE 57% DIN BANII ÎNCASAȚI LOCAL, NE OBLIGĂ SĂ MĂRIM ANUMITE TAXE ȘI IMPOZITE LOCALE PT A PUTEA CONTINUA DEZVOLTAREA ORAȘULUI!

DAR, MAJORITATEA COVÂRȘITOARE A TIMIȘORENILOR VOR PLĂTI ÎN 2019 ACELEAȘI TAXE LOCALE CA ÎN 2018! DOAR PROPRIETĂȚILE ADUCĂTOARE DE VENITURI VOR FI PUSE LA O FISCALITATE MAI MARE!

Taxa pe mașini crește, dar DERIZORIU pt 92% din posesori, mai precis pt cei cu mașini cu capacitatea sub 2000 cmc. Astfel:

– cei cu mașini sub 1400 cmc plătesc mai mult cu doar 2.5 lei / lună

– cei cu mașini între 1400 cmc și 2000 cmc plătesc mai mult cu doar 7.5 lei / lună

Cei cu mașini cu capacități mai mari de 2000 cmc vor plăti în plus sume mai mari.

BANII ÎN PLUS PE CARE ÎI VOM ÎNCASA VOR FI FOLOSIȚI EXCLUSIV PT INVESTIȚII!

Iată 25 dintre proiectele la care se va lucra PE TEREN în 2019:

 1. Pasajul Solventul
 2. Pasajul Consiliul Europei
 3. Podul Jiul
 4. Podul Ilsa
 5. Podul Dragalina -reabilitare cu lărgire (deja în derulare)
 6. Podul Eroilor -reabilitare cu lărgire (deja în derulare)
 7. Podul Mihai Viteazul -reabilitare cu lărgire (încă neîncepută)
 8. Str. Calea Bogdăneștilor -reabilitare/modernizare
 9. Bd. Cetății -reabilitare/modernizare
 10. Str. Gării -reabilitare/modernizare
 11. Inelul 4: str. Grigore Alexandrescu (de pe Calea Torontalului până pe Calea Lipovei), str. Constructorilor (de pe Calea Lipovei până la UMT), str. Măcin, str. Avram Imbroane, str. Aleea Pădurea Verde, str. Behela, str. Ștrandului
 12. Str. Mș. Constantin Prezan -lărgire la 4 benzi
 13. Bd. Sudului -lărgire la 4 benzi
 14. Parcări supraetajate în Cartier Calea Martirilor (2) și în Cartier Calea Lipovei (1)
 15. Corpuri noi la Școala Generală nr. 30
 16. Clădire cu demisol, parter și 6 etaje (deja în construcție) la Spitalul de Copii (etapa finală)
 17. Clădire cu parter și 6 etaje la Spitalul Municipal
 18. Maternitate cu parter și 6 etaje la Spitalul Municipal
 19. Reabilitări și extensii la Spitalul de Boli Infecțioase (deja în derulare)
 20. Complex Sportiv și de Agrement în Calea Lipovei
 21. Complex Sportiv și de Agrement în Calea Buziașului
 22. Reabilitare și supraetajare clădire istorică pe str. Vasile Alecsandri (deja în derulare)
 23. Parcare subterană în față la Hotel Central
 24. Piața Victoriei -înnoire rețele de utilități și repavare cu piatră naturală
 25. Reabilitare/Extindere piste de biciclete”.

Pentru realizarea acestor proiecte, edilului i se sigerează:

Mircea Pernea: ”Domnule primar ing. Robu, copiati modalitatea de accesare a fondurilor europene cum face domnul primar Bolojan (primar in Oradea), doar sunteti in aceeasi tabara!”

Desigur, primarul Timişoarei explică faptul că axele de solicitare de fonduri/depuneri de proiecte sunt diferite între ceea ce vrea Timişoara şi ceea ce este în alte oraşe care sunt… mai mici.

Şi ca să fie toată lumea liniştită, Nicolae Robu spune că şi el însuşi va fi afectat de aceste majorări fiscale, pentru că are un apartament de 3 camere dat în chirie, deci va plăti un impozit mai mare.

Dacă proiectul va trece în CLT, cei mai afectaţi, cu 2,5 lei lunar, vor fi prorpietarii de autoturisme (7,5 lei lunar faţă de 5 lei în prezent).

“Chiar nu merită oraşul să se dezvolte pentru 2,5 lei lunar? (…) Este o intoxicare a populaţiei că vor creşte împovărător taxele şi impozitele” mai spune Nicolae Robu.

 

Comentarii

comentarii