Acasă Actualitate Timişorenii sunt aşteptaţi la Flight Festival, un eveniment cu nume mari din...

Timişorenii sunt aşteptaţi la Flight Festival, un eveniment cu nume mari din domeniul muzicii şi filmului

657
DISTRIBUIȚI

Timp de trei zile, de vineri până duminică, la aeroportul utilitar de la Cioca, aflat pe Calea Torontalului, va avea loc Flight Festival, un eveniment complex, de muzică, film şi cultură, cu trei scene muzicale, cu un hangar transformat în cinema sau cu ateliere pentru copii.

Vor fi instalate trei scene de live performances, o scenă principală, o scenă tehno şi una retro. Festivalul a fost gândit cu două componente distincte, în prima parte a zilei sunt aşteptaţi copiii cu numeroase ateliere creative, iar în cea de a doua parte a zilei sunt programate concertele şi majoritatea proiecţiilor. De asemenea, într-un cadru inedit va putea fi testată realitatea augmentată.

Muzica va fi în prim-planul evenimentului, invitaţii prezenţi vor fi ATB, Brooks, Vama, Dirty Nano, The Motans, în timp ce pe scena techno vor presta Paul Damixie, Jay Ko, Daniel Riva sau Tap.

O compunentă specială este cea dedicată proiecţiilor de filme, acestea au loc în hangarul aerodromului. Printre invitaţii care vor vorbi se numără Cristian Mungiu sau Irina Margareta Nistor. De asemenea, sâmbătă, de la ora 14, va demara prezentarea serialului de succes Hackerville, toate episoadele, urmând să fie prezenţi la eveniment şi parte din actorii producţiei realizate la Timişoara.

Accesul spre Flight Festival se va putea face, fie cu un autobuz, din jumătate în jumătate de oră, pus la dispoziție de organizatori, care circulă pe traseu Calea Şagului, Complexul Studenţesc, Punctele Cardinale, Iulius Mall, Calea Torontalului, dar şi cu autoturismul propriu. La faţa locului e amenajată o parcare pentru 3000 de autoturisme. Pentru acestea accesul se va face mai dificil, în sensul că şoferii care vin din Timişoara nu vor putea vira pe drumul naţional direct spre aeroport, ci vor trebui să se deplaseze până la sensul giratoriu de la Metro şi să se întoarcă la aerodrom.

Origanizator al evenimemntului este Fundaţia Academică Culturală Timişoara, împreună cu Consiliul Judeţean Timiş şi Primăria Timişoara.

Comentarii

comentarii