Acasă Sănătate Timişorenii sunt chemaţi să lupte împotriva celor cinci virusuri hepatice

Timişorenii sunt chemaţi să lupte împotriva celor cinci virusuri hepatice

748
DISTRIBUIȚI

virusi hepatici timisoara

Timişorenii care vor să lupte împotriva celor cinci tipuri de virusuri hepatice (A,B,C,D şi E) şi au capacitatea de a empatiza cu oameni aflaţi deja în suferinţă se pot oferi voluntari.

Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO), în parteneriat cu agenţia de presă Mediafax, organizează Ziua Mondială de Luptă împotriva Hepatitei, marcată în toată lumea în data de 28 iulie. Cu această ocazie, vor fi organizate, în Timişoara şi în celelalte oraşe ale ţării, ample manifestări de conştientizare în rândul populaţiei asupra riscurilor infectării cu virusurile hepatice şi asupra problematicii afecţiunilor hepatice. Acţiunile vor avea loc în perioada 23-28 iulie.

Camelia Vlad, PR APAH-RO, a explicat că voluntar poate fi orice persoană cu vârsta de peste 16 ani. Cei care se vor implica, vor beneficia de training special pentru acest eveniment, iar dacă vor dori, vor primi adeverinţă de voluntariat.

Potrivit Legii adoptate în luna mai 2014, care reglementează activitatea de voluntariat în România, voluntariatul este recunoscut ca experienţă profesională. Înscrieri şi detalii suplimentare se pot obţine prin email: hepatobv@gmail.com.

Comentarii

comentarii