Acasă Actualitate Totul gratis, la BCU Timișoara, pentru studenți și cadrele didactice

Totul gratis, la BCU Timișoara, pentru studenți și cadrele didactice

DISTRIBUIȚI

Conducerea Universității de Vest din Timișoara și reprezentanții Bibliotecii Centrale Universitare „Eugen Todoran” au identificat soluții prin care interesele și scopurile definitorii ale celor două instituții să fie atinse.

Prin urmare au decis ca accesarea colecțiilor și a bazelor de date, precum și serviciile conexe acestora să fie gratuite.

Prof. univ. dr. Vasile Docea, directorul BCU Timișoara, și prof. dr. Marilen Pirtea, rectorul UVT, au explicat:

”În  condițiile în care la nivel național este definit contextul legal care permite bibliotecilor universitare să perceapă pentru serviciile oferite anumite tarife, dar ținând totuși seama de dorința și nevoile studenților de a avea aces gratuit la documentare, conducerea Universității de Vest din Timișoara, împreună cu conducerea Bibliotecii Centrale Universitare „Eugen Todoran” Timișoara, au identificat soluții prin care interesele și scopurile definitorii ale celor două instituții să fie atinse.

Astfel, în urma discuțiilor purtate, s-a agreat ca serviciile ofertate de bibliotecă, atât pentru studenți, cât și pentru cadrele didactice și de cercetare ale universității, servicii care se referă la accesarea colecțiilor și a bazelor de date, precum și serviciile conexe acestora, să fie gratuite.

Întregul demers vizează complinirea principiilor și direcțiilor de dezvoltare pe care cei doi parteneri instituționali și le-au asumat ca factori importanți în procesul complex de definire a tuturor generațiilor de studenți, cadre didactice și de cercetare, inclusiv prin responsabilizarea socială a acestora”.

 

 

Comentarii

comentarii