Acasă Actualitate Traşi la răspundere pentru că au murdărit carosabilul cu deşeuri tehnologice

Traşi la răspundere pentru că au murdărit carosabilul cu deşeuri tehnologice

344
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Protecţia Mediului s-au deplasat, în data de 25 aprilie, la intersecţia străzilor Bacalbaşa cu Podgoriei, unde a fost împrăştiată pe carosabil o cantitate de aproximativ 1,5-2 tone nămol provenit de la staţia de epurare (deşeu tehnologic). Din verificările efectuate a reieşit faptul că nămolul a fost răsturnat din autovehiculul cu numărul de înmatriculare AG-71-AMI, care transporta deşeurile respective. În urma discuţiilor purtate cu reprezentanţii Staţiei de Epurare Timişoara, a reieşit că autovehicululul în cauză aparţine unei societăţi comerciale cu sediul în judeţul Argeş.

În timpul efectuării verificărilor a mai fost identificat un autovehicul cu numărul de înmatriculare B-68-JXZ, care transporta acelaşi tip de încărcătură, fără a asigura acoperirea cu prelată a acesteia. Autovehiculul a fost urmărit pe traseul str. Podgoriei – Bacalbaşa – Ovidiu Cotruş – Calea Şagului şi s-a constatat că, în timpul parcurgerii acestui sector, periodic au căzut pe carosabil cantităţi variabile de nămol.

Cele două fapte constatate contravin prevederilor HCL 371/2007, modificată şi completată. În prezent se efectuează verificări pentru identificarea conducătorilor auto, în vederea tragerii la răspundere contravenţională pentru faptele săvârşite, riscând sancţiuni de până la 2.500 de lei.  Deşeurile au fost înlăturate de pe carosabil şi s-a efectuat igienizarea suprafeţei cu jet de apă şi agent de spălare.

Comentarii

comentarii