Acasă Eveniment Trei cetăţeni străini, cercetaţi pentru trafic de migranţi, după ce au încercat...

Trei cetăţeni străini, cercetaţi pentru trafic de migranţi, după ce au încercat să scoată din țară 14 sirieni

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia au depistat şi identificat, în cadrul unei acţiuni pe linia combaterii migraţiei ilegale, trei cetăţeni străini care încercau să sprijine 14 cetăţeni din Siria în încercarea de a trece ilegal frontiera. 

Potrivit unui comunicat de presă, de joi, al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, în cursul zilei de miercuri, poliţiştii de frontieră au identificat pe DN59A, zona Clarii VII, judeţul Timiş, un microbuz care staţiona nejustificat, lângă care se aflau un cetăţean irakian, având drept de şedere în România şi un cetăţean sirian aflat în procedură de azil pe teritoriul ţării noastre.

”La scurt timp, în zonă a oprit un autoturism, condus de un cetăţean iordanian, posesor al unui document de şedere temporară în România, motivând că a venit să îi ajute pe cei doi la repararea microbuzului. Procedând la verificarea terenului, poliţiştii de frontieră au depistat în vegetaţia din imediata apropiere a celor două mijloace de transport 14 cetăţeni străini, de sex masculin, fără documente de identitate şi care nu îşi justificau prezenţa în zonă. La faţa locului a fost solicitată intervenţia unui echipaj medical, care a efectuat triajul epidemiologic al cetăţenilor străini, după care, aceştia, împreună cu cei trei şoferi,  au fost conduşi la sediul instituţiei pentru cercetări”, se arată în comunicat.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit că cei 14 cetăţeni străini sunt sirieni şi au vârste cuprinse între 5 şi 46 de ani.

De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a mai stabilit că cei trei cetăţeni străini, depistaţi iniţial cu cele două autovehicule, intenţionau să îi ajute pe cetăţenii sirieni să treacă ilegal frontiera, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, pentru infracţiuni de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cei 14 cetăţeni sirieni. De asemenea, cei trei străini sunt cercetaţi pentru infracţiunea de trafic de migranţi.

Comentarii

comentarii