Acasă Eveniment Trei egipteni și un sirian, opriţi cu focuri de armă la frontiera...

Trei egipteni și un sirian, opriţi cu focuri de armă la frontiera cu Serbia

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au depistat la „frontiera verde” trei cetăţeni din Egipt care au încercat să intre ilegal în România şi un cetăţean din Siria care a încercat să treacă ilegal frontiera în Serbia. În ambele cazuri, cetăţenii străini au fost predaţi unor lucrători din cadrul Centrului Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţi de Azil Timişoara.

În data de 09.12.2019, în jurul orei 15.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sannicolau Mare – I.T.P.F. Timişoara, pe timpul unor misiuni de supraveghere a frontierei de stat, au depistat trei persoane care se deplasau pe jos, dinspre ţara vecină, la aproximativ 200 de metri de linia de frontieră, în apropierea localităţii Valcani, din judeţul Timiş.

Pentru oprirea acestora, polițiștii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind executate două focuri de armă în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, moment în care cele trei persoane au fost reţinute şi conduse la sediul PF pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că persoanele în cauză sunt trei bărbaţi din Egipt, cu vârste cuprinse între 19 şi 34 de ani.

În cauză, sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cei trei fiind predaţi unor lucrători din cadrul Centrului Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţi de Azil Timişoara, întrucât au solicitat o formă de protecţie a statului român.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia au depistat la 500m de linia de frontieră, în apropierea localităţii Checea, o persoană care se îndrepta, pe jos, spre frontiera cu Serbia.

Aceasta a fost condusă la sediul sectorului pentru cercetări, întrucât nu îşi justifica prezenţa în zona de frontieră.

În urma cercetărilor preliminare s-a stabilit faptul că persoana în cauză este cetăţean un sirian, în vârstă de 24 de ani, solicitant de azil pe teritoriul României.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cerectcetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cetăţeanul sirian fiind predat unui echipaj din cadrul Centrului Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţi de Azil Timişoara, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Comentarii

comentarii