Acasă Eveniment Trenuri ale CFR Călători blocate și curse anulate, după ce un marfar...

Trenuri ale CFR Călători blocate și curse anulate, după ce un marfar a deraiat între stațiile Mintia și Brănișca, din Hunedoara

465
DISTRIBUIȚI

În cursul zilei de joi, s-a produs deraierea unui tren privat de marfă între stațiile Mintia și Brănișca din județul Hunedoara. Două curse ale CFR călători au fost anulate, iar pentru alte două s-a cerut transbordarea cu mijloace auto a călătorilor, către o altă gară.

La acest moment, sunt afectate următoarele trenuri:

Regio 2045 Simeria – Arad este anulat

Regio 2185 Simeria – Lugoj este anulat pe distanța Simeria – Margina

IR 1766 Timișoara Nord – Iași s-a solicitat către CFR SA transbordarea cu mijloace auto pentru 150 de călători, pe distanța Ilia – Simeria, iar din Simeria se va asigura călătoria cu trenul până la destinația finală.

IR 75 Budapesta Keleti – Brașov s-a solicitat către CFR SA transbordarea cu mijloace auto pentru 100 de călători, pe distanța Ilia – Simeria, iar din Simeria se va asigura călătoria cu trenul până la destinația finală.

Programul de circulație în zona afectată se va desfășura în continuare în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA.

Restituire contravaloare bilete

Pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile afectate, vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/călătoriilor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. Detalii pe www.cfrcalatori.ro, la secţiunea Trafic intern/Renunțarea la călătorie.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că traficul feroviar este oprit temporar, pe raza Sucursalei Regionale CF Timişoara, între staţiile CF Mintia şi Brăniştea, pe firul II (firul I este închis pentru lucrări de modernizare) unde, în jurul orei 14,40, al 13-lea vagon din compunerea unui tren de marfă a deraiat, de un boghiu.

Trenul care aparţine operatorului privat de transport feroviar de marfă Express Forwarding SRL, circula pe relaţia Potcoava – Curtici, avea în compunere 32 de vagoane  şi transporta cereale.

 Menţionăm faptul că, personalul de intervenţie al Regionalei CF Timişoara se deplasează la faţa locului pentru a interveni în zona afectată de deraiere.

Până la reluarea circulaţiei, CFR SA va asigura transbordare auto, pe relaţia Ilia – Simeria, pentru călătorii aflaţi în trenurile care tranzitează zona afectată de deraiere.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. cere scuze călătorilor pentru disconfortul creat de acest incident feroviar şi îi asigură că toate intervenţiile desfăşurate la faţa locului vor avea drept scop reluarea traficului feroviar în condiţii de siguranţă.

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA – companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

Comentarii

comentarii