Acasă Cultura Tu cât umor ai în pandemia COVID19? Săptămâna muștelor și Ziua elefantului,...

Tu cât umor ai în pandemia COVID19? Săptămâna muștelor și Ziua elefantului, la Timișoara

DISTRIBUIȚI

Tu cât umor ai găsit în pandemia COVID19? Descoperă umorul satiric din spatele pandemiei, profunzimea emoției resimțită de oameni și dimensiunea la care îți poate ajunge imaginația în același context.

Teatru pentru Tine Timișoara a lansat 3 spectacole de teatru audio, pe platforma web omonimă www.teatrupentrutine.ro, o formă de expresie teatrală ce poate fi cu ușurință accesibilă, indiferent de timp și timpuri.

Teme actuale, personaje captivante, muzica ce completează povestea, sunt elementele care garantează o experiență intensă, perfect integrată în realitatea de azi (atât a societății, cât și a trăirilor individuale).

Numele sub care sunt reunite spectacolele de teatru audio este DialogIn, un proiect menit să susțină arta scrierii dramatice prin crearea de legături tematice cu această perioadă de incertitudine și schimbări fundamentale, generate de pandemie. Teatrul audio este însă o formă mai puțin exploatată (cunoscut la noi, mai mult ca teatrul radiofonic a intrat într-un declin dat de evoluția tehnologică).

Adevărul e, că până în prezent, teatrul audio (ce poate fi ascultat oriunde și cu orice device smart), nici nu a fost atât de necesar. Acum, odată cu pandemia, situația s-a schimbat radical, iar Asociația Teatru pentru Tine a construit acest proiect de teatru audio, ca pe o formă de manifestare teatrală care răspunde nevoilor prezentului, dar care poate aduce și beneficii pe termen lung dramaturgiei românești contemporane, dar și industriei teatrale independente, prin versatilitatea sa.

Proiectul aduce împreună dramaturgi, regizori și actori din Timișoara, Târgu Mureș și Cluj-Napoca, într-un demers menit să reactiveze colaborările între oamenii de teatru, indiferent de locul în care aceștia se află.

În cadrul proiectului au fost realizate 3 spectacole audio: Saptamana Mustelor- text Adrian Jivan.regia Marius Lupoian. Cuib Molcut- text Selma Dragos,regia Andrei Gherghe.  Ziua Elefantului- text Andrei Ursu, regia Alexandru Mihaiescu.

Actori care au intrepretat rolurile: Victor Manovici, Malina Manovici, Bogdan Spiridon, Richard Hladick, Cristina Konig, Laura Gherghe, etc. Spectacolele audio au fost transformate și în audiobook-uri citite de 3 actori: Adrian Jivan, Cristina Lupoian si Iasmina Mitrici și regizate de Marius Lupoian. De asemenea, în cadrul proiectului a fost scris în mod colaborativ un al patrulea text (Adrian Jivan, Selma Dragos si Andrei Ursu), un text despre pandemie in Timisoara, într-o cheie originală.

Proiectul este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național și de Primăria Municipiului Timișoara și susținut de Radio Timișoara.

 

Comentarii

comentarii