Acasă Administraţie Turnul de Apă din Iosefin a intrat pe harta culturală a Timișoarei

Turnul de Apă din Iosefin a intrat pe harta culturală a Timișoarei

DISTRIBUIȚI
sursă – Dominic Fritz/Facebook

Sâmbătă, 26 martie, Turnul de Apă din Iosefin a trecut prin pasul de revitalizare culturală, aici fiind Primăria Timișoara și Asociația Prin Banat organizând un spectacol de video mapping și mai multe activități conexe. Astfel, „Castelul de Apă”, după cum va fi cunoscut de acum, a intrat oficial pe „harta culturală a Timișoarei”, potrivit primarului Dominic Fritz.

„Cu lumină și multă culoare, bătrânul Turn de Apă din Iosefin a intrat din seara trecută, pe harta culturală a Timișoarei. Castelul de Apă din cartierul Iosefin e realitate. Evenimentele culturale, cum este și proiecția de video mapping dau sens eforturilor Primăriei de restaurare a unor spații care decenii au fost neglijate și închise. Oamenii, bucuria de a fi împreună, creativitatea și energia sunt motoarele care vor face din Timișoara, Capitală Europeană a Culturii un succes”, explică edilul-șef, într-o postare pe rețelele de socializare.

Acesta mai amintește că lucrările de reabilitare sunt încă în desfășurare, motiv pentru care ține să transmită și niște mulțumiri: „Îi felicit pe partenerii noștri în proiectul de refuncționalizare a Turnului de Apă, Asociația Prin Banat pentru energia cu care pun în valoare acest imobil istoric, cu atât mai mult cu cât șantierul e în plină desfășurare. Mulțumesc echipei de proiect din Primărie și constructorului pentru munca făcută aici, de consolidare și transformare a acestui spațiu industrial într-unul cultural, păstrându-i identitatea arhitecturală”.

„Mai este mult de lucru, dar anul viitor vom putea deschide publicului și interiorul Turnului, unde vom avea spațiu pentru expoziții, ascensor panoramic interior, cafenea, belvedere și spațiu pentru activități culturale”, anticipează Fritz, în finalul postării.

Comentarii

comentarii