Acasă Actualitate U.V.V.G. la Novi Sad – Congresul Internațional de Istorie a Presei 2022

U.V.V.G. la Novi Sad – Congresul Internațional de Istorie a Presei 2022

DISTRIBUIȚI

În acest an, a XV-a ediție a Congresului Internațional de Istorie a Presei a fost organizat în Serbia, la Novi Sad, Capitală Europeană a Culturii în anul 2022. Gazda evenimentului a fost Facultatea de Filosofie a Universității din Novi Sad, unde și-au dat întâlnire ziariști, cercetători și universitari din România (Arad, București, Constanța, Alba-Iulia și Timișoara) și Serbia.

Tema congresului a fost presa românească, din diaspora și din exil, la dezbateri participând, în numele universității, Decanul Facultății de Științe Socio-Umaniste, Educație Fizică și Sport, Conf. Univ. dr. Speranța Milancovici, asist. univ. dr. Iaroslav Daniel și cercetător Maria Pantea.

Universitatea noastră a avut un rol esențial în istoria acestui eveniment, a cărui primă ediție s-a desfășurat la Arad, în anul 2008, fiind organizat de Facultatea de Științe Umaniste, Politice și Administrative din cadrul U.V.V.G. Arad. În anul anul centenar 2018, în colaborare cu Asociația Română de Istorie a Presei, a XI-a ediție a congresului fost găzduită, din nou, de universitatea noastră.

Comentarii

comentarii