Acasă Actualitate Uitaţi de autorităţi, EROII din Centrele de permanenţă – Biled şi Becicherecu...

Uitaţi de autorităţi, EROII din Centrele de permanenţă – Biled şi Becicherecu Mic se expun la maximum COVID-19

3296
DISTRIBUIȚI

În această bulversare totală a normalităţii, provocată de inamicul invizibil coronavirus, medicii din spitalele de boli infecţioase sunt în prima linie a unui front pe viaţă şi pe moarte.

Pe lângă ei, viaţa trebuie să-şi urmeze cursul, iar pentru celelalte probleme de sănătate răspund prezent medicii de familie, dar şi cei din Centrele de permanenţă din Biled şi Becicherec unde lucrează, de asemenea, adevăraţi eroi, în aceste zile de aparentă “Românie închisă”. Aceştia nici măcar nu au echipamente speciale de protecţie, fiind puternic expuşi contaminării.

Pentru toate acestea, ei vor doar RESPECT.

“RESPECT, Eroii mei!

Când îi vedeţi pe stradă, să îi aplaudaţi!

În calitatea mea de medic coordonator al Centrelor de permanenţă Biled şi Becicherec, va mulţumesc din suflet pentru întregul vostru devotament, curaj, respect, efort, timp, profesionalism, dăruite bilezenilor!

Aceştia sunt adevăraţii Eroi! Nu ministrul Internelor sau al Sănătăţii, nu autorităţile naţionale sau locale, nu poliţia, nu Arafat, nu DSP! Vreau să îi cunoaşteţi! Sunt oamenii din umbră, dar cei mai expuşi, pe care nimeni nu îi bagă în seamă! Când îi vedeţi pe stradă, aplaudaţi-i!

Lavinia Sabatino, Flavia Ioana şi Ştefan Pârvan, Andreea şi Crysti Alba, Roxana Vasiu – copiii şi fraţii mei!

Luptăm cu noul coronavirus, atât ziua în cabinet, cât şi noaptea în Centrul de permanenţă, dar şi la domiciliul pacienţilor izolaţi sau nedeplasabili sau cu sfaturi corecte la telefon!

Luptăm efectiv cu mâinile goale, cu pieptul gol, expunându-ne sănătatea sau chiar viaţa noastră şi a familiilor noastre, nimeni nu ne-a dat o mănuşă, o mască sau o picătură de dezinfectant! Le cumpăr de unde pot, cu preţuri foarte mari, ca să ne protejăm pe noi şi pe pacienţii noştri!

Suntem aici pentru voi! Aveţi încredere chiar şi în sfaturile telefonice pe care le primiţi, acum sunt foarte valoroase, mai ales pentru persoanele care prezintă semne de viroză sau sunt izolate la domiciliu, mai importante decât să veniţi la cabinet!

Vă îmbrăţişez virtual, dragi pacienţi, iar când o să îl învingem pe domnul COVID-19, ne vom îmbrăţişa cu adevărat, într-o mare horă, în faţa Centrului de permanenţă!

Doamne ajută!”, este mesajul dr. Georgeta Rus coordonatorul centrului amintit, pentru oamenii cu care ea luxrează în Centrul de permanenţă Biled ş Becicherecu Mic.

Componenta Centrul de permanenţă Biled şi Becicherecu Mic/ Asistenţi medicali: Lavinia Sabatino, Flavia şi Ştefan Pîrvan, Andreea şi Cristi Alba, Roxana Vasiu, Todirel Cosmin, Gigi Pocovnicu, Angela Toma, Geanina Oncica, Radu Alexandru Truia, Alex Şandru, Laura Laura, Bălan Daniela; Medicii de familie: Georgeta Rus, Viorica Bărbieru, Geaulea Gabriela, Alin Georgescu, Ana Onea, Adriana Clej, Mozos Emilian, Liliana Rachieru.

Comentarii

comentarii