Acasă Eveniment Un cetăţean turc şi unul din Sri Lanka, arestați pentru trafic de...

Un cetăţean turc şi unul din Sri Lanka, arestați pentru trafic de migranți

DISTRIBUIȚI

Un cetăţean turc şi unul din Sri Lanka, prinşi de poliţiştii de frontieră în timp ce transportau zece cetăţeni turci care încercau să intre ilegal în România din Serbia, au fost arestaţi preventiv pentru trafic de migranţi, au informat vineri reprezentanţii Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Timiş.

Cele două călăuze au fost depistate în timp ce transportau migranţi în seara de 23 martie, în timpul unui filtru de control al poliţiştilor de frontieră din cadrul Serviciului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, pe comunicaţia Valcani – Dudeştii Vechi.

“Poliţiştii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea unui autoturism marca Opel, înmatriculat în România, despre care existau suspiciuni că şoferul transportă migranţi din zona de frontieră. În urma controlului, s-a constatat că şoferul este un cetăţean din Sri Lanka, posesor al unui permis de rezidenţă în România, care era însoţit de cinci cetăţeni turci, posesori ai unor cărţi de identitate emise de autorităţile din Turcia. La scurt timp, din spatele autoturismului oprit, a mai sosit un autoturism, înmatriculat în Germania, al cărui conducător auto a refuzat să oprească la semnalele echipajului poliţiei de frontieră. S-a procedat la urmărirea autoturismului, acesta fiind oprit la intrarea în localitatea Sânnicolau Mare”, a informat sursa citată.

Maşina oprită după ce a fost urmărită de echipajul de poliţişti era condusă de un cetăţean turc, iar în interiorul acesteia se mai aflau alţi cinci cetăţeni turci, toţi bărbaţi.

Cetăţenii turci care au trecut ilegal frontiera din Serbia în România au vârste între 17 şi 45 de ani şi au declarat că intenţionau să ajungă în Germania cu ajutorul celor doi bărbaţi care conduceau autovehiculele. Ei au mai spus că au trecut pe jos frontiera din Serbia spre România.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş, pentru infracţiunea de “trecerea ilegala a frontierei de stat” de către cetăţenii turci.

Totodată, cei doi şoferi sunt cercetaţi în stare de arest preventiv pentru infracţiunea de trafic de migranţi, după ce în ziua de 24 martie, la propunerea procurorului de caz, Tribunalului Timiş a dispus faţă de cei doi măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.

Comentarii

comentarii