Acasă Cultura Un eveniment în premieră organizat în Timișoara, de Consulatul Onorific al Spaniei

Un eveniment în premieră organizat în Timișoara, de Consulatul Onorific al Spaniei

548
DISTRIBUIȚI

directia de cultura si patrimoniu timisEveniment inedit organizat, miercuri, 23 noiembrie, de la ora 16.00,  în Capitala Culturală Europeană de Consulatul Onorific al Spaniei la Timișoara și Via Rumania Cultura, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Cultură Timiș.
Sala Studio a Casei Artelor își deschide porțile pentru o acțiune în premieră pentru acest spațiu. Este vorba despre un atelier de flamenco susuținut de trei artiști spanioli: Julián Lorenzo Herrero, Ruth Quesada Blanquez și José Manuel Gómez Castilla. Evenimentul, la care accesul este liber se adresează tuturor celor tentați de ritmurile pasionale ale acestui dans.
“Flamenco este dansul senzualităţii şi seducţiei, al suferinţei şi bucuriei. Flamenco reprezintă un stil de viaţă, poate chiar viaţa însăşi, este o artă veche şi profundă.  Este armonie între ţinută (dejado), ritm (compas) şi singurătate (soledad)”, spun organizatorii evenimentului.  Atelierul conține o introducere în lumea dansului flamenco, învățarea ritmului, ale bătăilor de palme și picioare, elemente de tehnică a brațelor și dialogul între muzică și dans –a explicat Andreea Medinschi, PR Direcția de Cultură Timiș.

Comentarii

comentarii