Acasă Actualitate Un fost primar din Timiș, trimis în judecată de DNA, pentru luare...

Un fost primar din Timiș, trimis în judecată de DNA, pentru luare de mită

822
DISTRIBUIȚI

dna bucurestiFostul primar al comunei Peciu Nou, Fărcălău Ioan, a fost trimis de procurorii DNA Timişoara în judecată pentru luare de mită, în stare de libertate.

La data faptei, Fărcălău era primar al comunei Peciu Nou.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că: ”În perioada februarie 2014 – ianuarie 2015, inculpatul Fărcălău Ioan, în calitate de primar al comunei Peciu Nou, judeţ Timiş, a pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) suma de suma de 403.650 lei reprezentând 4,5% din valoarea unor contracte pe care acesta urma să le încheie cu primăria respectivă.

În schimbul banilor respectivi, inculpatul Fărcălău Ioan i-a promis omului de afaceri că va depune toate demersurile pentru ca acele contracte să fie încheiate cu firma sa. De asemenea, inculpatul urma să îşi exercite atribuţiile de serviciu în aşa fel încât contractele respective să se desfăşoare în bune condiţii pentru firma omului de afaceri, prin efectuarea plăţilor la timp şi acceptarea la plată a înscrisurilor depuse (situaţii de lucrări, facturi fiscale etc.).

În acest context, omul de afaceri a remis inculpatului Fărcălău Ioan un ceas de mână şi, în 10 tranşe, sumele de 129.200 lei şi 2.000 euro.

În cauză s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra unui imobil ce aparţine inculpatului, în vederea confiscării speciale.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timiş, cu propunere de se menţine măsura asigurătorie dispusă în cauză”.

Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Comentarii

comentarii