Acasă Eveniment Un român și un kosovar au propus unui polițist de frontieră o...

Un român și un kosovar au propus unui polițist de frontieră o șpagă săptămânală de 10.000 euro pentru trecerea imigranților peste frontieră

DISTRIBUIȚI

Operaţiune de amploare a DNA. Un român şi un kosovar au fost săltaţi de mascaţi în parcarea mall-ului din Timișoara după ce au încheiat o afacere extrem de profitabilă cu un polițist de frontieră.

Cei doi i-au propus agentului să permită trecerea migranţilor în schimbul a 10.000 de euro pe săptămână. Poliţistul a anunţat însă autorităţile.

Agentul, care lucrează pe o mașină de termoviziune care asigura securitatea frontierei cu Serbia, a fost abordat de un consătean plecat în Austria care i-a propus să asigure migranților prin sectorul pe care-l supraveghea.

Rețeaua de traficanți de persoane urma să-i plătească pentru fiecare om care era lăsat să intre în țară 100 de euro și săptămânal gruparea avea de gând să aducă 100 de oameni. Totalul, 10.000 euro pe săptămână. Polițistul de frontieră a făcut denunț la DNA și procurorii au început investigațiile. Românul a spus că el este doar un intermediar și că termenii înțelegerii urmează să fie stabiliți cu altcineva.

A fost stabilită o întâlnire și astăzi românul a venit din Austria împreună cu un kosovar. S-au întâlnit în parcarea mall-ului din Calea Șagului și au negociat “colaborarea”.

Kosovarul i-a explicat agentului că, pe fiecare tură, urmează să intre grupuri de câte 25-30 de migranți și că va fi plătit după fiecare transport. Promisiunea a fost că va fi o afacere pe termen lung.

La scurt timp după încheierea afacerii, kosovarul și intermediarul român s-au trezit înconjurați de polițiștii de la SAS care i-au imobilizat după ce i-au scos din mașina cu care au venit.

Cei doi au fost duși pentru audieri la sediul DNA Timișoara și reținuți, azi dimineață, pentru 24 de ore sub acuzația de dare de mită.

Sursa: antena3..ro

Comentarii

comentarii