Acasă Actualitate Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”, premiată cu „Diploma de Excelenţă” la Congresul...

Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”, premiată cu „Diploma de Excelenţă” la Congresul Anual al Asociaţiei Medicale Române (AMR)

458
DISTRIBUIȚI

O delegaţie a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, condusă de prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele UVVG, a participat, în perioada 26-28 aprilie a.c., la Congresul Anual al Asociaţiei Medicale Române (AMR), care s-a desfăşurat la Biblioteca Academiei Române din Bucureşti. Prima zi a congresului a fost dedicată doctoranzilor în medicină, care au prezentat rezultatele temelor de cercetare pe care le elaborează. În a doua zi a congresului au fost decernate premiile Anuale ale Asociaţiei Medicale Române, festivitate desfăşurată ca în fiecare an în Aula Mare a Academiei Române – simbol al geniului ştiinţific românesc. În cadrul festivităţii de premiere, prof. C. Ionescu – Târgovişte, preşedintele Asociaţiei Medicale Române şi preşedintele congresului, i-a înmânat, în numele AMR, d-lui prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele UVVG, „Diploma de Excelenţă” pentru contribuţia adusă de Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” în domeniul cercetării ştiinţifice, prin Centrul de Cercetări ale Ştiinţelor Vieţii. Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad este singura universitate din ţară care a fost premiată la Congresul Anual al Asociaţiei Medicale Române. Asociaţia a fost înfiinţată în anul 1857, de către dr. Nicolae Kreţulescu şi dr. Carol Davila, sub denumirea „Societatea Medicală, Ştiinţifică din România”, care avea scopul „de a ţine corpul medical în curent cu progresul ştiinţei, spre îmbunătăţirea serviciului medical public”. În anul 1991, „Uniunea Societăţilor de Ştiinţe Medicale”, prin statutul revizuit, obţine personalitatea juridică, conform H.G. 265/ iulie 1992 sub noua denumire „Asociaţia Medicală Română”. Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, a subliniat: „A fost un eveniment important, având în vedere că este prima diplomă pe care universitatea noastră şi Institutul de Ştiinţe ale Vieţii o obţine pentru cercetările ştiinţifice pe linie medicală şi de biologie. S-a apreciat dotarea institutului de o comisie din partea Asociaţiei Medicale Române, de primă mână, care s-a perpetuat de-a lungul mai multor generaţii. Apreciem acest gest şi mulţumim Asociaţiei Medicale Române pentru acordarea Diplomei de Excelenţă. Pe baza protocolului pe care l-am încheiat cu Asociaţia Medicală Română, vom continua cercetările în domeniul medical şi cel biologic şi microbiologic”.

Înscrierea în anul universitar 2012-2013 la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele UVVG, a subliniat, în cadrul conferinţei de presă din data de 3.05.2012, că taxele de şcolarizare pentru studenţii care se vor înscrie în anul I universitar 2012-2013, vor fi scăzute, sau menţinute la nivelul anului trecut, pentru a da posibilitatea de acces, în condiţiile crizei, noilor studenţi ai Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”. Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele UVVG, a precizat: „Absolvenţii de liceu, promoţia 2012, care obţin la bacalaureat media cuprinsă între 9,50 şi 10 şi care optează pentru specializările de la forma de învăţământ zi, beneficiază de şcolarizare gratuită pentru semestrul I al anului I de studiu (bursa Vasile Goldiş). Bursele acordate sunt nelimitate.
* Studenţii care provin din casele de copii sau orfani de ambii părinţi, care nu realizează alte venituri şi care nu depăşesc vârsta de 25 ani, beneficiază de scutire de la plata taxei de şcolarizare precum şi a taxei pentru finalizarea studiilor, pe toată perioada şcolarizării.
* Studenţii care provin din aceeaşi familie beneficiază  fiecare de o reducere  de 10 % a taxei de şcolarizare.
Studenţii înscrişi la învăţământul de zi şi care nu depăşesc vârsta de 25 ani, ai căror părinţi sunt pensionari, beneficiază de o reducere de 15 % a taxei de şcolarizare.
* Studenţii înscrişi în anul I de studiu, şefi de promoţie 2012 şi olimpicii care au obţinut locurile I, II sau III la olimpiade naţionale sau internaţionale beneficiază de scutire de la plata taxei de şcolarizare pentru anul I de studiu – an universitar 2012-2013.
* Studenţii care urmează două specializări concomitent în cadrul universităţii, indiferent de forma de învăţământ, beneficiază de o reducere de 15 % a taxei de şcolarizare pentru fiecare specializare.
* Studenţii care urmează a doua facultate în cadrul UVVG, absolvenţi ai Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” cu diplomă de licenţă, sau absolvenţi ai colegiilor universitare din cadrul UVVG beneficiază de o reducere de 20% a taxei de şcolarizare.
Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele UVVG, a precizat: „Dorim să sprijinim accesul studenţilor la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”, inclusiv prin eşalonarea taxelor, pe rate lunare, astfel ca, în aceste condiţii de criză economică, să putem sprijini viitori noştri studenţi”.

 

Comentarii

comentarii