Acasă Actualitate UPT a deschis Anul universitar 2018 -2019

UPT a deschis Anul universitar 2018 -2019

828
DISTRIBUIȚI

Universitatea Politehnica Timișoara a organizat festivitatea de deschidere a noului An academic 2018 -2019, luni 24 septembrie, la Casa Tineretului, la Facultatea de Automatică și Calculatoare, deschizând astfel seria ceremoniilor pentru toate celelalte facultăți, fiecare instituție organizând propria festivitate de deschidere.

Printre invitați s-au numărat rectorul instituției, prof.univ.dr.ing. Viorel-Aurel Șerban, primarul Timișoarei și fost rector al UPT, prof.dr.ing. Nicolae Robu, precum și reprezentanți ai conducerilor unor mari companii din Timișoara, cu care Facultatea de Automatică și Calculatoare colaborează. Astfel, la toate evenimentele organizate de celelalte facultăți au fost invitate atât personalități publice, specialiști în domeniu, cât și reprezentați ai unor marii companii, cu care UPT are relații de colaborare și care acordă și premii speciale studenților merituoși.

Prof. Viorel Șerban în discursul său a spus:

“Peste 2800 de studenți din anul I au devenit membrii ai comunității  UPT. Este o cifră impresionantă. Sunt sigur că ați ales UPT fiindcă aveți la dispoziție câteva atuuri foarte importante. Astfel, după 4 -6 sau 9 ani, în funcție de studiile alese, veți avea șansa să obțineți calitatea de inginer cu studiile absolvite la UPT. E o carte de vizită apreciată nu numai de marile companii din țară, ci și din Europa. De asemenea, aveți șansa de a fi calificați la cel mai înalt nivel și în același timp pe timpul studiilor aveți șansa de a vă dezvolta o serie de capacități și de a  avea posibitatea de a rezolva cele mai delicate probleme, de a fi creativi și de a deveni oameni cu responsabilitate morală și socială, membri ai societății. Pentru că așteptările noastre sunt mari de la dumneavoastră, ne dorim foarte mult ca dumneavoastră, în aceste vremuri complicate în care de multe ori incopetenții iau locul competenților sau inculții sunt luați drept culți și educați, să faceți pasul decisiv pentru a ne aduce și nouă mulțumirea că totuși se schimbă ceva în bine în România. Dumneavoastră sunteți șansa pe viitor, iar UPT vă oferă cadru superior de a vă realiza atât ca specialiști, cât și ca oameni, membri de marcă ai cetății. Aveți ocazia de a studia într-o universitate de prestigiu. UPT este considerată una dintre cele mai puternice universități din România, fiind și una de tradiție”, a spus rectorul Viorel Șerban.

Tot la ora 9:00 a fost programată deschiderea festivă și la Facultatea de Inginerie Hunedoara, în Aula FIH. De la ora 10:00 au fost programate deschiderile festive la următoarele facultăți:  Electrotehnică și Electroenergetică, sala A-101, invitați ÎPS Ioan, mitropolitul Banatului, reprezentanți ai firmelor; Management în Producție și Transporturi, amfiteatrul A0, invitați rectorul UPT, prof.univ.dr.ing. Viorel-Aurel Șerban și directorul fabricii Nestlé din Timișoara, Adrian Muntean, fost absolvent de master al facultății; Chimie Industrială și Ingineria Mediului, amfiteatrul A1, invitați directori ai companiilor partenere;  Mecanică – sălile 150 (Anul I Ingineria autovehiculelor, Mecatronică şi robotică), 115 (Anul I Inginerie mecanică, Ingineria transporturilor), 151 (Anul I Inginerie industrială, Ingineria materialelor, Ştiinţe inginereşti aplicate), invitați directori ai companiilor partenere; Constructii, amfiteatrul Victor Vlad (parter), invitat  domnul Ralf Krautkramer, Consul General al Germaniei la Timișoara.

Deschiderea festivă a anului la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale a avut loc începând cu ora 11, în amfiteatrul D1, iar după mesajele rectorului și președintelui Senatului UPT s-a desfășurat și ceremonia de acordare a premiilor oferite de companiile partenere. Tot de la ora 11:00 a avut loc și deschiderea festivă a anului la Facultatea de Arhitectură și Urbanism, invitați fiind președintele Ordinului Arhitecților din România, Drăgan Dragomir, și arhitectul Sorin Ciuraru. Seria festivităților a fost închisă de Facultatea de Științe ale Comunicării, la ora 12:00, în amfiteatrul Victor Vlad, invitat special fiind consulul onorific al Franței la Timișoara, Cosmin Brânzan.

 

Comentarii

comentarii