Acasă Cultura Urâtul – Der Hässliche – o comedie bulevardieră ca pentru Royal Court-ul...

Urâtul – Der Hässliche – o comedie bulevardieră ca pentru Royal Court-ul londonez, la Teatrul German Timișoara

759
DISTRIBUIȚI

Joi 7 iunie, de la ora 19.30, la Teatrul German de Stat Timișoara va avea loc un inedit spectacol intitulat Urâtul – Der Hässliche – o comedie bulevardieră ca pentru Royal Court-ul londonez, cu traducere în limba română.

O piesă de mare impact de Marius von Mayenburg, în regia lui Theodor-Cristian Popescu.

Lette este urât, dar nu este conştient de asta. Într-o zi află că înfăţişarea sa nu tocmai plăcută constituie motivul pentru care şeful său nu îi permite să îşi prezinte cea mai nouă invenţie la un congres. Când îşi dă seama că frumuseţea nu stă în ochii privitorului şi după ce chiar şi soţia evită să îl mai privească, se hotărăşte să se opereze, lucru ce are urmări semnificative în viaţa sa profesională şi privată: competenţa îi este apreciată şi devine râvnit de admiratoare. Însă când faţa sa devine un produs căutat pe piaţă, viaţa i se schimbă din nou.

„Urâtul este ca o comedie bulevardieră anglo-saxonă cu poante seci, necesitând o redusă psihologie actoricească, avansând foarte economic peste bancuri şi poante. O piesă ca pentru Royal Court-ul londonez”, spune Marius von Mayenburg într-un interviu. Spectacolul este tradus și în limba română.

 

Comentarii

comentarii