Acasă Economic Ursus a finalizat o investiţie de 50 de milioane de euro...

Ursus a finalizat o investiţie de 50 de milioane de euro în fabrica din Timişoara

642
DISTRIBUIȚI

Ursus Breweries, unul dintre cei mai mari importanţi producători de pe piaţa locală de a berii, a anunţat finalizarea unei investiţii de 50 milioane de euro la fabrica de la Timişoara şi inaugurarea liniei de producţie de bere la doză. Proiectul investiţiei a început acum doi ani şi a vizat triplarea capacităţii de producţie şi reducerea consumului de resurse.
Investiţia a implicat un număr de 80 de firme contractuale şi peste 1000 de oameni. "Am decis să investim în această fabrică în ultimii doi ani întrucât credem în brandul Timişoreana. A pornit ca o marcă regională şi a ajuns o marcă naţională, cu mai mult de 15% din cota de piaţă", a declarat Stephan Maria Weber, preşedintele Ursus Breweries.
În prezent, capacitatea de producţie a fabricii din Timişoara este de peste două milioane hectolitrii, fiind a doua unitate de producţie a Ursus Breweries, după cea de la Buzău. Cele două fabrici asigură doua treimi din producţia totală a companiei. Cea mai mare parte a investiţie a fost susţinută prin resurse proprii, restul provenind din credite bancare. La fabrica din Timişoara sunt produse sortimentele de bere Timişoreana, Ursus şi Ciucaş.
Ursus Breweries a raportat pentru anul financiar aprilie 2008 – martie 2009 o creştere a cifrei de afaceri de 27% şi o creştere a cotei de piaţă de 4,6%, până la 29%. Finalizarea procesului de relocarea a producţiei din fabrica Bere Azuga şi relansarea la nivel naţional a acestei mărci pe segmentul economic sunt câteva din principalele planuri ale companiei pentru 2009.

Comentarii

comentarii