Acasă Actualitate UVT a inaugurat șantierul celui mai mare cămin studențesc! Marilen Pirtea: ”Peste...

UVT a inaugurat șantierul celui mai mare cămin studențesc! Marilen Pirtea: ”Peste 900 de studenți vor avea cazare…!”

DISTRIBUIȚI

Luni, 3 octombrie, Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), alături de compania antreprenoare CONCELEX, a inaugurat șantierul noii investiții, din Timișoara, pe str. Renașterii, nr. 24B.

Este vorba de noul cămin studențesc va avea o capacitate totală de 934 locuri de cazare, valoarea investiției fiind de 138 milioane lei, urmând să fie cel mai mare cămin studențesc din România.

La eveniment au participat rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea, reprezentanți ai autorităților locale, ai antreprenorului care va realiza investiția, compania CONCELEX, și ai firmei de proiectare Concrete & Design Solutions, dar și studenți UVT.

Construcția celui mai mare cămin studențesc din țară, o investiție CNI destinată studenților Universității de Vest din Timișoara, ca parte a campusului UVT, a demarat la începutul acestui an prin semnarea contractului de execuție, având un termen de realizare de 2 ani.

Rectorul Pirtea a explicat: ”Am inaugurat astăzi cel mai important proiect de investiții în facilități de campus studențesc din Timișoara, pe un nou amplasament, situat pe str. Renașterii nr.24B, unde se va ridica cel mai spațios cămin al UVT.

Prin investiția CNI, realizată de Concelex și proiectată de Concrete & Design Solutions, peste 900 de studenți vor avea cazare pe timpul anului universitar, într-un cămin complex, proiectat la noile standarde de eficiență și protecție de mediu.

Sper ca proiectul de investiții să evolueze în cei mai buni parametri, adăugând un nou jalon semnificativ pe harta centrului universitar timișorean”.

Comentarii

comentarii