Acasă Actualitate UVT lansează noul HUB de Inteligență Artificială, la Timișoara

UVT lansează noul HUB de Inteligență Artificială, la Timișoara

267
DISTRIBUIȚI

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) lansează o platformă de cercetare, inovare și dezvoltare a unui ecosistem de cunoaștere și educație pe bază de rețele și algoritmi de Inteligență Artificială.

Aici se va pilota dezvoltarea de aplicații de Inteligență Artificială (AI) prin care UVT va deveni un HUB pentru stimularea cercetării și dezvoltării educaționale în acest domeniu, în regiunea Banatului, cu o perspectivă națională și europeană, HUB care va purta denumirea de „Timișoara Research in Artificial Intelligence Network (TRAIN)”.

Lansarea va avea loc, luni, 12 aprilie 2021, începând cu ora 15.30, online (Join Zoom Meeting https://zoom.us/j/91294250334, Meeting ID: 912 9425 0334), cu streaming LIVE pe pagina de Facebook UVT.

La conferință vor participa: prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea, rectorul UVT, prof.univ.dr. Flavia Barna, prorector UVT responsabil cu parteneriatele instituționale și comunitatea de Alumni, prof.univ.dr. Daniela Zaharie, Decanul Facultății de Matematică și Informatică din UVT, conf.univ.dr. Darian Onchiș (FMT-UVT), responsabil al proiectului, cât și reprezentanți ai companiilor din industria de profil, alături de cercetători, cadre didactice și studenți din comunitatea academică a UVT.

La conferință va fi prezent online Bernhard Schölkopf, director al institutului Max Planck pentru Sisteme Inteligente din Tübingen, Germania, unul dintre cei mai influenți cercetători in domeniul Inteligenței Artificiale din Europa. Lucrările sale, pentru care a primit numeroase premii prestigioase, cum este „Körber European Science Prize” sau „German AI Award”, pentru care a fost si inclus in ISI Highly Cited Researchers, sunt repere ale domeniului învățării automate, atat teoretice cat si aplicative. De asemenea, domnia sa este chairman al Laboratorului European pentru Învățare și Sisteme Inteligente (ELLIS, https://ellis.eu/).

 

 

Comentarii

comentarii