Acasă Actualitate UVVG acordă 500 de locuri cu şcolarizare gratuită, prin bursele „Vasile Goldiş”

UVVG acordă 500 de locuri cu şcolarizare gratuită, prin bursele „Vasile Goldiş”

DISTRIBUIȚI

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rector al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, a declarat, în cadrul conferinţei de presă de ieri, că UVVG practică cele mai mici taxe de şcolarizare şi acordă 500 de burse studenţilor merituoşi, şcolarizare gratuită prin bursele „Vasile Goldiş”, iar numărul total de locuri oferite de cele nouă facultăţi este de 7.200. „La toate specializările, taxele de şcolarizare, pentru anul universitar 2011-2012 au fost scăzute sau menţinute la nivelul anului trecut, pentru a da posibilitatea de acces, în condiţiile crizei, noilor studenţi. La Centrul permanent pentru informaţii şi înscrieri din Arad, cât şi la centrele din filiale s-au înscris primii 300 de viitori studenţi. Afluenţa cea mai mare o înregistrăm la Facultatea de Medicină, Farmacie şi Medicină Dentară şi la Facultatea de Ştiinţe Juridice”.

Facilităţi sporite acordate studenţilor în anul universitar 2010 – 2011

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean a subliniat că Universitatea de Vest Vasile Goldiş din Arad nu percepe taxă de înscriere şi nici taxă de admitere, iar candidaţii care au obţinut între media 9,50 şi 10 la examenul de bacalaureat, în anul 2011, beneficiază de şcolarizare gratuită, prin bursele „Vasile Goldiş”.

Nadina Iosim, nota 10 la bacalaureat, s-a înscris la UVVG

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean a prezentat-o şi pe Nadina Iosim, care a obţinut nota 10 la examenul de bacalaureat din anul 2011 şi care s-a înscris ieri la Facultatea de Ştiinţe Juridice din cadrul UVVG. „Este prima beneficiară de anul acesta care a obţinut o bursă „Vasile Goldiş”, şcolarizare gratuită”, a subliniat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rector al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”.  Întrebată de ce a optat pentru Universitatea de Vest Vasile Goldiş, respectiv Facultatea de Ştiinţe Juridice, Nadina Iosim a declarat: „M-am înscris la Facultatea de Ştiinţe Juridice din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” deoarece îmi doresc să excelez în profesia de avocat, iar aici predau profesori precum prim procurorul Marius Neculcea, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, Ştefan Lucaciuc, preşedintele Tribunalului Arad, Ioan Trifa, decanul Facultăţii de Ştiinţe Juridice şi mulţi alţi profesori emeriţi, care practică meseria de avocat, procuror, judecător sau jurist. Ştiu că Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” oferă multe oportunităţi, iar prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, militează pentru integrarea învăţământului universitar românesc în spaţiul european”.         

Meditaţii gratuite pentru candidaţii la bacalaureat

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean a precizat că, „în condiţiile rezultatelor modeste la prima sesiune a examenului de bacalaureat, Senatul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad vine în sprijinul candidaţilor prin meditaţii gratuite de pregătire pentru sesiunea august – septembrie 2011. Cursurile se organizează săptămânal, de către specialiştii Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” cu experienţă în învăţământul preuniversitar”.
Masterat internaţional cu Universitatea din Padova
Conf. univ. dr. Marius Grec, decan al Facultăţii de Ştiinţe Umaniste Politice şi Administrative, din cadrul UVVG, a subliniat că, în perioada 20 iulie – 1 august se desfăşoară, la Padova şi Arad, un masterat intensiv organizat  Universitatea de la Padova având ca partener principal Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”, prin Facultatea de Ştiinţe Umaniste, cu tema – „Dezvoltarea locală şi restructurarea industrială”. „Este vorba despre un proiect iniţiat împreună cu grupul de universităţi europene cunoscut sub numele de „Grupul de la Coimbra”, format dintr-un număr de 40 de universităţi, cele mai importante din Europa, la ora actuală, precum universităţile Oxford, Cambridge, Barcelona, Coimbra şi Heidelberg”.

Consorţiul Universităţii de Vest “Vasile Goldis” din Arad cu Universitatea Danubiana din Krems, Austria

Prof. univ. dr. Anca Hermenean, prorector al UVVG, a prezentat acordul de cooperare semnat între Universitatea din Krems şi Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, reprezentate prin rectori, prof. univ. dr. Jurgen Willer şi prof. univ. dr. Aurel Ardelean, s-au pus bazele consorţiului universitar româno-austriac. Prof. univ. dr. Anca Hermenean a precizat că Senatul Universităţii a aprobat, în data de 18.07.2011, participarea Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” la consorţiul cu Universitatea Danubiana din Krems (Austria). „Consorţiul constituit între Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” şi Universitatea Danubiană din Krems şi-a fixat următoarele obiective: dezvoltarea relaţiilor sustenabile în vederea progresului ştiinţific şi educaţional în Aria Academică Europeană; promovarea de programe de studii comune; facilitarea schimburilor de profesori şi cercetători; schimburi de bune practici; organizarea de şcoli doctorale şi postdoctorale comune; promovarea şi dezvoltarea unor proiecte ştiinţifice originale comune; utilizarea eficientă a resurselor umane şi materiale în interiorul consorţiului; diseminarea rezultatelor ştiinţifice comune pe plan internaţional etc. Consorţiul internaţional constituit rămâne deschis universităţilor romaneşti şi europene, cheia de intrare fiind competitivitatea în educaţie şi cercetare”.
 

Comentarii

comentarii