Acasă Actualitate UVVG Arad pregăteşte cei mai buni specialişti din ţară în nutriție și...

UVVG Arad pregăteşte cei mai buni specialişti din ţară în nutriție și dietetică

522
DISTRIBUIȚI

Specializarea Nutriţie şi Dietetică, din cadrul Facultăţii de Medicină, Farmacie şi Medicină Dentară a UVVG Arad, pregăteşte cei mai buni specialişti din ţară, în acest domeniu.

O specializare nouă a medicinei, deşi este veche practică, atrage mulţi tineri care vor să facă o carieră deosebită, ajutându-şi semenii.

“Este percepută ca fiind o ramură nouă, dar este cea mai veche în medicină, este medicina hipocratică, medicina bazată pe alimentul perceput ca medicament. Este terapia naturală. Este nevoie de aceşti specialişti pentru următorul veac şi jumătate care să acopere necesarul României, fiind un teritoriu care poate fi ocupat de tineri care învaţă în aceste specializări. În spitale nu se practică nutriţia, care împreună cu mişcarea dau rezultate foarte bune”, spune dr. Călin Andriţoiu şef lucrări nutriţie şi dietetică, din cadrul UVVG Arad.

Medicamentele îşi au locul lor, în anumite cazuri, dar în problemele cronice se poate recomanda “altceva” despre care aceşti studenţi învaţă. La facultatea de nutriţie şi dietetică au fost formaţi cei mai buni studenţi din ţară, iar avantajele de a studia această specializare la UVVG Arad sunt multiple. După masterat, studenţii formaţi aici pot scoate alte generaţii de studenţi foarte bine pregătiţi, pentru că au acces la cursuri care nu se găsesc în altă parte, iar meseria, brăţară de aur, se împleteşte cu pasiunea.

Comentarii

comentarii