Acasă Actualitate UVVG organizează cea de-a VI-a ediție a Școlii de vară „Informatica la...

UVVG organizează cea de-a VI-a ediție a Școlii de vară „Informatica la Castel”

DISTRIBUIȚI

ok1Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” organizează, în perioada,  25 – 30 august 2014, la Castelul Universitar Macea, cea de-a VI-a, ediție a Școlii de Vară „Informatica la Castel”. La lucrări participă studenți, elevi și cadre didactice din mediul universitar și preuniversitar din România și Rusia.

Răzvan Diaconescu, șef de lucrări la Facultatea de Automatică și Calculatoare din Bucureşti, a subliniat: „Voi avea două prezentări: una se referă la platforma on-line pe care o folosim în cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare din București pentru publicarea cursurilor, fiind o platformă deschisă, în cadrul căreia avem publicate cursurile pe care le folosim în cadrul facultății și pe care apoi le pot folosi și persoane din exterior. Cea de-a doua prezentare se referă la o inițiativă pe care am pornit-o în ideea de a introduce informatică și programarea la elevii din ciclul primar și gimnazial. Inițiativa a pornit la București, unde în momentul de față având aproximativ 50-60 de copii pe care îi instruim, folosind programe specifice, dedicate copiilor. Sperăm să continuăm la alte școli de vară, olimpiade, concursuri privind info-educația și alte manifestări de genul acesta. În ceea ce privește acest eveniment, mă aflu aici pentru a treia oară și vin de fiecare dată cu plăcere. Am devenit prieten cu cei care prezintă, cu profesorii, cu cei din mediul preuniversitar, universitar, dar și cu reprezentanții companiilor. Este un mediu foarte plăcut”.  
Răzvan Sandu de la firma Zando Computers, București, a declarat:  „Școala de vară este o ocazie pentru noi să încercăm să familiarizăm cât mai mulți dintre elevi și profesori, care doresc să-și sporească cunoștințele în această zonă, cu sistemele de operare libere. În acest sens avem multe ateliere pentru manuale electronice, fiind un subiect la zi, instalări de sisteme de operare. Punem foarte mare accent pe libertatea software-ului, pe ideea de a folosi și a aduce în România sisteme de operare care sunt sub licență deschisă, care pot fi copiate și răspândite în mod legal”.
Conf. univ. dr. Antonela Naaji, din cadrul Universității de Vest vasile Goldiș, ne-a declarat: „Și de această dată, avem un număr mare de participanți din întreaga țară și din străinătate, anul acesta cea mai mare delegație fiind din Rusia. Scopul acestei Școli de vară este promovarea mediului virtual de instruite, a învățământului on-line, în general și a utilizării platformelor educaționale deschise. Așa cum ne-am obișnuit, școala de vară este o reuniune a cadrelor didactice din domeniul universitar, preuniversitar, al studenților și elevilor. Poate că vă miră faptul că avem și elevi la această școală de vară, care este la un nivel destul de înalt, dar după cum știe, țara noastră are foarte mulți elevi pasionați, iar informatica nu ține de vârstă, ci de pasiune. De asemenea, ceea ce ne caracterizează, în mod deosebit este faptul că reunim în această Școală de vară nu numai persoane din mediul academic și preuniversitar, dar și din partea de profesioniști IT, care lucrează în companii de specialitate și care ne sprijină în orice demers”.  

Comentarii

comentarii