Acasă Actualitate Vaccinare anti-coronavirus ceva mai slabă, duminică, în Timiș. Au fost administrate 1.452...

Vaccinare anti-coronavirus ceva mai slabă, duminică, în Timiș. Au fost administrate 1.452 de doze

317
DISTRIBUIȚI

Duminică, 7 martie, au fost administrate 1.452 de doze de vaccin anti-coronavirus în Timiș, puțin sub ce se întâmpla în ultimele două zile, când erau aproximativ 1.600. Și de această dată, cele mai multe doze de vaccin administrate au fost produse de Pfizer, 1.452, dar au fost folosite și cele ale Moderna, 148, și AstraZeneca, 436.

Doar 77 de doze au mai fost administrate în cadrul primei etape de vaccinare, în care sunt incluși medicii și personalul din domeniul sănătății, restul de 1.375 primindu-le persoanele peste 65 de ani, cele cu boli cronice sau angajații din domenii cheie, cei vizați de etapa a II-a. De asemenea, doar dintre cele 1.452 de doze administrate au fost de rapel.

Până duminică inclusiv, au fost administrate 71.408 doze de vaccin împotriva COVID-19 în Timiș, 25.754 de persoane primind atât prima doză, cât și cea de-a doua, de rapel. DSP Timiș raportează, de la începutul campaniei de vaccinare, reacții adverse în 96 de cazuri, reprezentând 0,16% din numărul de vaccinări. Toate au fost de intensitate scăzută spre moderată, transmit reprezentanții DSP Timiș.

„Vaccinarea este o măsură complexă de prevenție în pandemia de coronavirus, alături de celelalte obligații ce ne revin: respectarea regulilor şi a măsurilor igienico-sanitare (purtarea măştii, spălatul pe mâini şi distanţarea fizică)”, mai adaugă aceștia.

Comentarii

comentarii