Acasă Actualitate Valeriu Gheorghiță dărâmă principalele 2 motive pentru care românii refuză să se...

Valeriu Gheorghiță dărâmă principalele 2 motive pentru care românii refuză să se vaccineze

220
DISTRIBUIȚI

Medicul militar Valeriu Gheorghiță a vorbit joi, la Arad, despre numărul redus al românilor care se vaccinează împotriva noului coronavirus. Neîncrederea în autorități și educația medicală precară sunt cauzele principale, a subliniat coordonatorul CNCAV.

În ceea ce privește lipsa de încredere în autorități, Gheorghiță a precizat că acest lucru nu ar trebui să existe ”atât timp cât vorbim de o problemă de siguranţă naţională”.

”Un alt motiv este legat de o educaţie medicală precară, care lipseşte de ani de zile, şi tocmai de aceea vaccinarea este privită ca un gest ieşit din comun, în condiţiile în care ar trebui să fie privită ca un gest de normalitate”, a mai spus medicul, la Arad.

Până joi, 5.258.815 milioane de români s-au vaccinat anti-Covid, din care 5.142.278 au primit schema completă.

Coordonatorul Comitetului național de vaccinare participă joi la Gala Recunoştinţei Medicale, eveniment organizat de Alianţa Vestului pentru Sănătate Publică, formată din Direcţiile de Sănătate Publică Judeţene Arad, Hunedoara şi Timiş, în parteneriat cu Casa Regală. În cadrul galei, care are loc la Domeniul Regal Săvârşin, vor fi acordate premii personalului medical din prima linie a luptei împotriva pandemiei, potrivit Agerpres.

Comentarii

comentarii