Acasă Administraţie Viceprimarul Cosmin Tabără anunță că acoperișul de la casa Muhle este aproape...

Viceprimarul Cosmin Tabără anunță că acoperișul de la casa Muhle este aproape finalizat

636
DISTRIBUIȚI

Viceprimarul liberal al Timișoarei, Cosmin Tabără, a mers să verifice stadiul lucrărilor la casa Muhle, împreună cu angajați ai direcțiilor Patrimoniu, inclusiv directorul Mihai Boncea, și Urbanism. Clădirea nu aparține municipalității, însă primăria poate verifica respectarea proiectului autorizat și îndeplinirea obligațiilor asumate, lucru și făcut odată cu vizita „vicelui”.

„Chiar dacă există unele întârzieri, am constatat că lucrările evoluează, acoperișul fiind realizat în proporție de aproximativ 95%. Se lucrează la reabilitarea fațadei clădirii, dar pe interior încă nu se execută lucrări majore. Cu toate că se respectă proiectul, îmi exprim regretul că un astfel de imobil, construit între anii 1866-1868, reprezentativ pentru istoria Timișoarei, nu se regăsește în proprietatea orașului, și să fi putut exista aici o casă memorială dedicată familiei Muhle. Respectând deciziile instanțelor de judecată, nu ne rămâne decât să supraveghem ca imobilul să revină într-un timp cât mai scurt la starea inițială”, spune viceprimarul Cosmin Tabără.

Acesta mai punctează că imobilul este „impresionant prin istoria sa, prin identitatea foștilor proprietari”, că este „superb până și alunul secular din grădina casei, unul rar, turcesc”, dar amintește și că, din păcate, lipsește grădina de trandafiri. „Suntem datori să readucem la viață tot ceea ce a însemnat tradiția și istoria orașului nostru, să ne protejăm patrimoniul. Ceea ce s-a întâmplat cu acest imobil nu trebuie să se mai repete niciodată!”, mai transmite Tabără.

Comentarii

comentarii