Acasă Actualitate Aproape 190 de tone de deșeuri, aduse cu zece TIR-uri, din Italia,...

Aproape 190 de tone de deșeuri, aduse cu zece TIR-uri, din Italia, au fost găsite în curtea unei firme din vestul țării

353
DISTRIBUIȚI

189 de tone de deșeuri au fost descoperite în curtea unei firme din județul Bihor, la un control al Gărzii de Mediu. Este vorba despre materiale textile, plastic și cauciuc care provin din Italia și urmau probabil să fie arse în România. Potrivit comisarilor Gărzii de Mediu, 23 de tone erau deșeuri textile, iar 165 de tone erau deşeuri de plastic şi cauciuc.

Deşeurile provenite din Italia au fost transportate cu zece TIR-uri, în perioada februarie – martie 2021 către punctul de lucru al societăţii din Sâniob.

În timpul controlului administratorul societăţii a declarat că a introdus în ţară aceste deşeuri cu scopul de a le valorifica, fără a deţine nici un fel de instalaţie sau alte dotări pentru valorificarea acestor categorii de deşeuri.

Comisarii Gărzii de Mediu Bihor au făcut o plângere penală pentru transfer ilegal de gunoi.  Totodată s-a dispus sistarea introducerii în ţară de deşeuri din afara teritoriului României fără respectarea prevederilor legislaţiei specifice privind transferul intracomunitar de deşeuri, scrie digi24.ro.

Comentarii

comentarii