Acasă Actualitate Viceprimarul Cosmin Tabără: ”Ruben Lățcău, city managerul și Dominic Fritz sunt vinovați...

Viceprimarul Cosmin Tabără: ”Ruben Lățcău, city managerul și Dominic Fritz sunt vinovați pentru situația de la Colterm!”

DISTRIBUIȚI

Avocatul Cosmin Tabără, viceprimarul Timișoarei și președintele PNL Timișoara, a tras încă un semnal de alarmă, cu privire la situația tot mai critică a Colterm.

El a vorbit și despre posibilitatea tot mai dificilă ca Primăria Timișoara să mai aibă timp pentru a obține rezervele de cărbune și gaz, necesare pentru obținerea agentului termic, necesar încălzirii locuințelor timișorenilor, în iarna care urmează 2023 -2024.

Unul dintre punctele suplimentare de pe ordinea de zi a recentei ședințe a Consiliului Local Timișoara a fost din nou legat de Colterm, cu privire la încheierea unui nou contract referitor la termenul pentru producția și distribuția energiei termice în Timișoara.

Cosmin Tabăra a spus că iarăși acest lucru s-a făcut mult mai târziu, pentru că în data de 30 iunie, expiră contractul vechi, iar până la acea dată trebuie să fie încheiat un nou contract.

”De ce spun că este târziu? Pentru că acest contract trebuia să fie dezbătut, să aibă cunoștință toți consilieri locali și, de asemenea, trebuia gândit foarte bine. Din nou acest contract este făcut unilateral de către Ruben Lățcău, city manager, și, probabil, Dominic Fritz,  trei oameni care sunt vinovați pentru situația de astăzi de la Colterm sau poate și ei sunt vinovați”, a declarat Cosmin Tabără.

Tabără a mai atenționat că în urmă cu doi ani a fost deschis la dialog și a venit și cu soluții la problemă. Totuși, atunci, cei trei au luat măsurile pe care le-au crezut de cuviință și s-a văzut unde s-a ajuns: Timișoara a rămas fără căldură pe timp de iarnă.

Viceprimarul Tabără a mai atenționat că, astfel, prelungirea acestui contract vine în contradicție cu ceea ce Dominic Fritz spunea în urmă cu aproape o lună de zile că a rezolvat problema Colterm-ului și ca distribuția e făcută de alte societăți, fără a se gândi că această procedură durează, poate chiar mai bine de un an de zile fiindcă o asemenea societate trebuie să primească acreditări și avize.

”În momentul de față ne place, ori nu ne place, doar Colterm le deține, iar o nouă societate care să dețină aceste lucruri trebuie să fie acreditată. Acum, această societate de distribuție are o singură persoană care primește salariul de luni de zile fără a avea nici un obiectiv clar și fără a încheia absolut niciun contract.

Pe de altă parte, este tardiv acest contract pentru că trebuia încheiat în urmă cu cel puțin o lună de zile pentru a se putea demara contractele, fiindcă vom fi din nou nepregătiți în prag de iarnă.

Este luna iunie, la mijloc, până se vor face toate actele e posibil să treacă de iulie. Orice gospodar trebuie să cumpere cărbuni, materia primă pentru producția agentului termic, încă din vară, fiindcă vom ajunge din nou în situația pentru a negocia și cumpăra cărbune și gaz în ultimele luni ale anului în prețurile vor fi cu totul altele, iar calitatea cărbunelui aflat pe piață va fi altul mult mai slab”, a declarat Cosmin Tabără.

Cine va avea de suferit? Tabără spune că, evident, tot cei care în urmă cu doi ani jumate au avut mare încredere în USR și în Dominic Fritz și l-au votat pe om ca să ajungă primar al Timișoarei.

În încheiere, viceprimarul Tabără, a mai spus: ”Dominic Fritz nu a făcut altceva decât să se joace de administrația, chiar dacă de multe ori intențiile au fost bune, dar cred că în funcția de manager sau administrator este bine să asculți și de cei care știu mai bine unele lucruri, de cei care se pricep la chestiunile tehnice.

Lucrul acesta ei nu l-au făcut, iar de multe ori din punct de vedere legal și tehnic, au crezut că sunt mai presus decât orice.
Din păcate, timișorenii sunt cei care pierd încă o dată, ei sunt cei care sunt expuși.
Mai mult decât atât, ni se cere să nu politizăm acest subiect că vor fi afectate următoarele programe și contracte ale Colterm-ului. Totuși, noi nu putem să nu atragem atenția și eu personal de fiecare dată le spun și îmi arăt disponibilitate de a-i ajuta și a găsit cele mai bune soluții, împreună.
Din păcate, nu se ține cont întotdeauna. Mai mult decât atât, nici nu suntem întrebați. Un astfel de proiect de HCL nu este normal să intre într-o listă suplimentară de ordine de zi pentru că acel proiect trebuie să primească avize, iar acele avize se fac pe fugă cu o majoritate în comisiile în care sunt cei de la USR.

Ori acest lucru este inadmisibil pentru un oraș ca Timișoara, un oraș care are, din păcate, câteva probleme grave, dar vedem că pentru ei o astfel de problemă, cum este încălzirea locuințelor cetățenilor la iarnă, e mai puțin importantă, decât schimbarea culorilor tramvaielor, care este, probabil. pentru ei una dintre priorități politice și administrative ale USR și ale lui Dominic Fritz, în ultimii ani în Timișoara”.

Comentarii

comentarii