Acasă Actualitate Video – Angajații CJ Timiș au filmat un cetățean în timp ce...

Video – Angajații CJ Timiș au filmat un cetățean în timp ce arunca pe marginea unui drum saci cu gunoaie la scurt timp după ce echipele curățaseră deja zona

DISTRIBUIȚI

Angajații Consiliului Județean Timiș angrenați în campania “Curățenie de toamnă pe drumurile județene” au filmat un cetățean în timp ce arunca pe marginea unui drum saci cu gunoaie la scurt timp după ce echipele curățaseră deja zona. De asemenea, în alt loc cei din echipele CJT au fost la un pas de bătaie, după ce a atras atenția unor cetățeni care aruncau gunoaie pe marginea drumurilor.

”Ne pare rău să scriem aceste rânduri, însă, din păcate, realitatea a ajuns să bată filmul în cadrul campaniei “Curățenie de toamnă pe drumurile județene”. În timp ce echipele CJ Timiș adunau deșeurile abandonate pe marginea drumurilor județene, doi cetățeni au venit să arunce saci întregi de gunoaie chiar în locațiile curățate. Unul a fost surprins între Peciu și Giulvaz și altul între Ciacova și Jebel. În cadrul aceleiași campanii, membrii unei echipe CJ Timiș aproape au fost luați la bătaie, după ce au atras atenția unor persoane într-un caz asemănător celor prezentate mai sus”, au anunțat cei de la CJT.

 

Din păcate, eforturile depuse par să fie degeaba

”Autoritățile abilitate să ia măsuri au fost anunțate de situațiile întâmpinate pe teren, dar, chiar dacă vinovații vor ajunge să plătească sub o formă sau alta pentru comportamentul lor, ne temem că va fi doar o picătură în ocean. Azi facem curat, mâine mormanele sunt la loc. Trebuie să ne întrebăm sincer dacă noi, ca și comunitate, ne dorim cu adevărat o lume mai bună, mai curată, mai corectă. Dacă da, soluția este în mâna fiecăruia dintre noi. Vă încurajăm să nu rămâneți pasivi când vedeți asemenea acte de lipsă de bun simț și, vă rugăm, pledați pentru un comportament civilizat în rândul apropiațiilor. Doar conștientizând că avem o problemă ca societate, putem vorbi de rezolvarea ei”, mai spun cei de la CJT.

 

Comentarii

comentarii