Acasă Actualitate ”Viitorul începe azi”, pentru copiii din centrele comunitare

”Viitorul începe azi”, pentru copiii din centrele comunitare

1492
DISTRIBUIȚI

United Way România a organizat luni expoziţia “Viitorul începe azi”, în Sala de spectacole a Colegiului Naţional de Arte ”Ion Vidu” din Timişoara, evenimentul fiind dedicat copiilor din cele 9 centre comunitare sprijinite United Way Romania, din localităţile Timişoara, Maşloc, Şemlacu Mare, Bucovăţ, Carani, Sânandrei.

Au fost expuse reprezentările creative ale meseriilor preferate de copiii incluşi în proiectul „Învaţă să reuşeşti”, derulat de organizaţie.

Copiii din acest proiect provin din familii în care părinţii fie nu au locuri de muncă, fie muncesc ocazional sau practică munci necalificate. Astfel, oportunităţile celor mici de a interacţiona cu profesii variate sunt limitate, fapt care le îngustează orizontul profesional şi şansele de a face alegeri informate.

Evenimentul “Viitorul începe azi” este parte din activitatea „Explorarea profesiilor”, prin care cei mici au avut posibilitatea de a cunoaşte profesionişti din diferite domenii, persoane care pot fi considerate modele de succes şi de a interacţiona cu aceştia direct la locul de muncă.

77 de voluntari din 17 companii şi instituţii timişorene au întâmpinat copiii cu bucurie şi le-au împărtăşit cele mai interesante aspecte ale activităţii lor. În acelaşi timp, voluntarii au avut ocazia să afle direct de la copii care le sunt aspiraţiile, ce vise au legat de viaţa lor ca viitori adulţi şi să le transmită copiilor încrederea în a-şi urma visele.

Au ajutat acest proiect: Ametras, Atelierul Kronik Bijoux by Ioana Palicica, Biroul de Avocatură Haţegan, Clinica stomatologică UNIKLINIK, Cmed, Continental Anvelope, Facultatea de Psihologie, Asistenţă Socială, Educaţie Fizică şi Sport, Hotel Ambasador, Inspectoratul de Jandarmi Timiş, Metropolitan Life, Muzeul cofetăriei ”Ioan Gui” din Arad, Nestle, NOKIA, NTT Data, Opera Naţională Timişoara, Virtual 7 şi Inspectoratului de Jandarmi Timiş.

United Way România sprijină programe şi iniţiative sociale care îmbunătăţesc vieţile copiilor, adulţilor şi vârstnicilor în dificultate. Munca noastră se concentrează pe cele trei direcţii care pun bazele unei comunităţi prospere: acces la o educaţie de calitate, servicii bune de sănătate şi un venit suficient pentru a întreţine o familie. United Way România lucrează ca un organizator comunitar, mobilizând o reţea extinsă de parteneri din comunitate – ONG-uri, companii, instituţii publice, lideri din societatea civilă, donatori şi voluntari – să îşi coordoneze eforturile pentru a produce un impact colectiv.

Comentarii

comentarii