Acasă Actualitate Vine din nou furtuna în Banat. Vântul va depăşi la rafală 60...

Vine din nou furtuna în Banat. Vântul va depăşi la rafală 60 de km la oră

1762
DISTRIBUIȚI

Meteorologii au emis o nouă informare de furtună valabilă de marţi, ora 17, până joi, la ora 23.00. Potrivit ANM, vremea va fi instabilă şi vor fi averse torențiale, descărcări electrice și pe arii restrânse grindină. Vântul va lua aspect de vijelie, depăşind 50…60 km/h.

În intervalul 19 septembrie, ora 17 – 21 septembrie, ora 23, la munte, în Maramureș, nordul Moldovei și al Transilvaniei, local în Oltenia, Muntenia și Banat în seara zilei de marți (19 septembrie) și în noaptea de marți spre miercuri (19/20 septembrie) vor fi perioade în care vremea va fi instabilă. Vor fi averse torențiale, descărcări electrice și pe arii restrânse grindină.

Începând de miercuri după-amiază (20 septembrie), fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala în cea mai mare parte a țării.

În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi local 20 l/mp și izolat 40 l/mp.

În majoritatea regiunilor vor fi intensificări temporare ale vântului, ce vor lua și aspect de vijelie, cu viteze la rafală ce vor depăși 50…60 km/h.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza mesajul.

Meteorologii au emis pentru marţi şi mai multe avertizări nowcasting de vânt puternic. Potrivit ANM, vântul va bate cu putere, în rafale, şi va atinge până la 65 km/h.

Comentarii

comentarii