Acasă Actualitate Virgil Musta avertizează că există risc de infectare cu coronavirus la alegerile...

Virgil Musta avertizează că există risc de infectare cu coronavirus la alegerile locale

834
DISTRIBUIȚI

Medicul Virgil Musta avertizează că există risc de infectare cu coronavirus la alegerile locale, dacă nu sunt respectate toate mijloacele de prevenţie. Şeful secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului “Victor Babeş” din Timişoara precizează că încăperile trebuie să fie foarte bine aerisite, după care dezinfectate. Doar în acest fel vom reduce riscul de infectare în secţiile de vot.

Virgil Musta susține că cel mai bun remediu pentru a evita răspândirea virusului este respectarea celor trei reguli de aur.

„Din cauză că pandemia este încă pe pantă ascendentă, există riscul ca numărul de cazuri să se înmulțească în progresie geometrică dacă nu se înțelege că e foarte important de a preveni răspândirea bolii prin respectarea cu strictețe a totutor mijloacelor de prevenție, în special a celor trei reguli de aur pe care le știe deja toată lumea.

În ceea ce privește alegerile, există risc de infectare dacă nu se respectă regulile de distanțare socială, aglomerație prea mare la urnele de vot, dacă nu se poartă măști, altfel riscul este minim. Încăperile trebuie să fie bine aerisite, după care dezinfectate cu substanțele cunoscute”, a explicat Virgil Musta, potrivit Antena3.

Comentarii

comentarii