Acasă Actualitate Vrei să îți hrănești pasiunile? Science Fair – destinat științei și tehnologiei,...

Vrei să îți hrănești pasiunile? Science Fair – destinat științei și tehnologiei, la Timișoara și Lugoj

DISTRIBUIȚI

Ești adolescent? Curiozitatea ta e vie și vrei să-ți hrănești pasiunile? Festivalul Educației din Timiș – TeamEdu conține și un eveniment destinat științei și tehnologiei!

Inspectoratul Școlar Județean Timiș organizează Târgul științelor și tehnologiilor, vineri, 28 aprilie 2023, între 10.00 – 14.00, simultan, în Timișoara și Lugoj.

Evenimentul se desfășoară cu sprijinul liceelor tehnologice și mediului de afaceri, prin operatorii economici parteneri ai unităților de învățământ, și cu sprijinul Asociației Elevilor din Timiș, Science Fair, În Lugoj, Science Fair este găzduit de Palatul Lugojului și sunt așteptați toți tinerii din oraș și zona Lugoj.

În Timișoara, gazda generoasă de la Casa Tineretului este Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT), organizație neguvernamentală care sprijină tinerii timișeni prin activitatea sa neîntreruptă din anul 1990. FITT a făcut în anul 2016 din Casa Tineretului din Timișoara primul (și unicul, în continuare) deținător din România al Certificatului de Calitate pentru Centre de Tineret oferit de Consiliul Europei.

Programele și activitățile implementate de FITT variază de la programe sociale pentru tinerii dezavantajați până la programe culturale, cetățenie activă și dezvoltare de politici (la nivel local și național).

De asemenea, tinerii participanți la Science Fair  vor avea prilejul de a admira exponatele a peste 50 de artiști din Austria, Croația, Finlanda, Georgia, Germania, Macedonia, Polonia, Romania, Serbia și Spania participă cu fotografie, film, experiment de sunet și obiect la această mare înscenare de artă, tehnică și istorie analogică, din cadrul ediției a XI-a a Festivalului internațional Analog Mania. Vă așteptăm! – este mesajul ISJ Timiș.

”Fie că vrei să afli cum sunt construiți și cum funcționează în viața de zi cu zi roboții industriali, fie că vrei să înveți să-ți confecționezi singură o rochie sau te visezi chef celebru într-un restaurant Michelin, fie că vrei să înveți să-ți schimbi singur prizele acasă sau te-ai plictisit de mobilierul din camera adolescenței tale și ai vrea să înveți să-ți construiești singur altul, fie că vrei să înveți să-ți faci propria coafură sau cum poți folosi în viața de zi cu zi invențiile lui Leonardo da Vinci, fie că te tentează să-ți deschizi o firmă de turism sau vrei să afli de ce electronica este importantă, trebuie să vii vineri la Science Fair! Vei face experimente, vei afla lucruri noi într-un context creativ și interactiv, vei fi printre prieteni!”, îndeamnă ISJ Timiș.

 

 

 

 

Comentarii

comentarii