Acasă Cultura Week-end cu teatrul Thespis

Week-end cu teatrul Thespis

DISTRIBUIȚI

Teatrul Thespis din cadrul Casei de Cultură a Studenţilor Timişoara pregateşte un week-end asezonat cu piese de teatru proaspete la sediul de pe Bv. Tinereţii nr. 9, în studioul 202 – „Lelu Bihoi”. Astfel, vineri, 15 mai, de la ora 20, actorii de la Thespis vor juca tragi-comedia după Matei Vişniec, “Caii la fereastră” – o examinare pătrunzătoare a angoasei mentale şi emoţionale prin care trec cei rămaşi acasă în timpul războaielor. “O mamă şi o fiică aşteaptă răbdătoare veşti de la bărbaţii din viaţa lor, plecaţi să lupte în “Marele Război”, când un mesager soseşte cu veşti…
Încetul cu încetul, mesagerul îşi face loc în minţile şi casele femeilor devenite, în disperarea aşteptării, vulnerabile.
Piesa este o alegorie a  modului tăcut, dar puternic, de banalizare în societate a ideii şi realităţii războiului.”, ne spune despre piesa Adrian Korek, coordonator teatru de la Casa Studeţilor.
Week-end-ul continuă sâmbătă, 16 mai, când, de la ora 17, se va juca “Cerere în căsătorie” – o comedie după A.P. Cehov, iar, de la ora 20, “O lume pe scenă”, un one woman show cu Anda Tămăşanu, ce cuprinde monologuri din “Hamlet”, “Romeo şi Julieta”, “Priveşte înapoi cu mânie”, “Avarul”, “Nora”, “Titanic Vals”, “Jocul ielelor”, “Slugă la doi stăpâni”, “O noapte furtunoasă”, “Steaua fără nume” şi ” Pescăruşul”, regizate de diferiţi membri ai Teatrului Thespis în ideea unui concurs de admitere la o facultate de profil.
One woman show-ul cuprinde, de asemenea, şi momente coregrafice şi muzicale. Duminică, 17 mai, de la 18, se reia “Cerere în căsătorie”, iar luni, de la 20,30 va avea loc premiera spectacolului de pantomimă şi improvizaţie “Act fără cuvinte”, după Epilog la “Sfârşit de partidă” de Samuel Beckett.
“Piesa lui Beckett este o parabolă a resemnării, o stare pe care o persoană o atinge în urma unui şir de deziluzii.
Omul a învăţat, pe calea cea grea, că în viaţă nu se poate baza decât pe el însuşi. Reprezentaţiile au loc la sediul Teatrului Studenţesc Thespis din cadrul Casei Studenţilor, studioul 202 – Lelu Bihoi. Intrarea liberă. Informaţii suplimentare pe www.thespis.ro  sau la spectacol@thespis.ro.

Comentarii

comentarii