Acas─â Cultura Week-end cu teatrul Thespis

Week-end cu teatrul Thespis

612
DISTRIBUIȚI

Teatrul Thespis din cadrul Casei de Cultur─â a Studen┼úilor Timi┼čoara pregate┼čte un week-end asezonat cu piese de teatru proaspete la sediul de pe Bv. Tinere┼úii nr. 9, ├«n studioul 202 – „Lelu Bihoi”. Astfel, vineri, 15 mai, de la ora 20, actorii de la Thespis vor juca tragi-comedia dup─â Matei Vi┼čniec, “Caii la fereastr─â” – o examinare p─âtrunz─âtoare a angoasei mentale ┼či emo┼úionale prin care trec cei r─âma┼či acas─â ├«n timpul r─âzboaielor. “O mam─â ┼či o fiic─â a┼čteapt─â r─âbd─âtoare ve┼čti de la b─ârba┼úii din via┼úa lor, pleca┼úi s─â lupte ├«n “Marele R─âzboi”, c├ónd un mesager sose┼čte cu ve┼čti…
├Äncetul cu ├«ncetul, mesagerul ├«┼či face loc ├«n min┼úile ┼či casele femeilor devenite, ├«n disperarea a┼čtept─ârii, vulnerabile.
Piesa este o alegorie a  modului t─âcut, dar puternic, de banalizare ├«n societate a ideii ┼či realit─â┼úii r─âzboiului.”, ne spune despre piesa Adrian Korek, coordonator teatru de la Casa Stude┼úilor.
Week-end-ul continu─â s├ómb─ât─â, 16 mai, c├ónd, de la ora 17, se va juca “Cerere ├«n c─âs─âtorie” – o comedie dup─â A.P. Cehov, iar, de la ora 20, “O lume pe scen─â”, un one woman show cu Anda T─âm─â┼čanu, ce cuprinde monologuri din “Hamlet”, “Romeo ┼či Julieta”, “Prive┼čte ├«napoi cu m├ónie”, “Avarul”, “Nora”, “Titanic Vals”, “Jocul ielelor”, “Slug─â la doi st─âp├óni”, “O noapte furtunoas─â”, “Steaua f─âr─â nume” ┼či ” Pesc─âru┼čul”, regizate de diferi┼úi membri ai Teatrului Thespis ├«n ideea unui concurs de admitere la o facultate de profil.
One woman show-ul cuprinde, de asemenea, ┼či momente coregrafice ┼či muzicale. Duminic─â, 17 mai, de la 18, se reia “Cerere ├«n c─âs─âtorie”, iar luni, de la 20,30 va avea loc premiera spectacolului de pantomim─â ┼či improviza┼úie “Act f─âr─â cuvinte”, dup─â Epilog la “Sf├ór┼čit de partid─â” de Samuel Beckett.
“Piesa lui Beckett este o parabol─â a resemn─ârii, o stare pe care o persoan─â o atinge ├«n urma unui ┼čir de deziluzii.
Omul a ├«nv─â┼úat, pe calea cea grea, c─â ├«n via┼ú─â nu se poate baza dec├ót pe el ├«nsu┼či. Reprezenta┼úiile au loc la sediul Teatrului Studen┼úesc Thespis din cadrul Casei Studen┼úilor, studioul 202 – Lelu Bihoi. Intrarea liber─â. Informa┼úii suplimentare pe www.thespis.ro  sau la spectacol@thespis.ro.

Comentarii

comentarii