Acasă Economic Zece sfaturi pentru o bucătărie mai ordonată

Zece sfaturi pentru o bucătărie mai ordonată

223
DISTRIBUIȚI

În ziua de astăzi, bucătăria a ajuns să fie inima casei, așa că dacă tot vei petrece o mare parte din timp în această încăpere, este necesară o planificare atentă pentru a te asigura că ea este atât frumoasă, cât și foarte funcțională. Iată 10 sfaturi de luat în considerare atunci când îți proiectezi și aranjezi bucătăria.
1. Elimină pașii făcuți degeaba. Gândește-te cum și unde utilizezi articolele. Depozitează mâncărurile de mic dejun și bolurile lângă masa de mic dejun. Păstrează ambalajele și recipientele din plastic într-un loc la îndemână, lângă o suprafață de lucru, pentru a împacheta resturile. Așază vasele și tacâmurile în apropierea mașinii de spălat vase pentru a ușura procesul de descărcare.
MOBILĂ BUCĂTĂRII – LINK
2. Proiectează culoare largi. Culoarele din bucătărie trebuie să aibă o lățime de un metru. Culoarele din zona de gătit trebuie să aibă o lățime de peste un metru pentru o bucătărie de o singură persoană și o lățime de 1,3 m pentru o bucătărie de două persoane. Când planifici, ajustează în mod corespunzător lățimea dulapurilor și a mesei.
3. Direcționează traficul. Pentru o bucătărie prietenoasă cu copiii, așază zona de gătit departe de zonele cu trafic, astfel încât copiii să nu se agațe de mânere și să verse ceva fierbinte atunci când trec prin zonă. De asemenea, fă ca frigiderul să fie accesibil atât celor care doar trec prin bucătărie, cât și celor care gătesc.
MOBILĂ BUCĂTĂRII – LINK
4. Plănuiește colțurile. Pentru a ușura funcționalitatea ușilor dulapurilor, planifică spațiul pentru a deschide corect și ușor ușile. Asigură-te că ușile nu se vor lovi una de celălaltă dacă sunt deschise în același timp. Pentru un plus de funcționalitate poți încerca dulapuri cu uși culisante.
5. Găsește înălțimea potrivită pentru cuptorul cu microunde. Înălțimea corectă și locația pentru cuptorul cu microunde pot varia în funcție de bucătar sau de cât de prietenoasă este bucătăria cu copiii. Pentru adulți, e bine ca cuptorul să fie plasat cât mai sus. Pentru ca și copiii să îl poată folosit, atunci el trebuie să stea cât mai jos.

MOBILĂ BUCĂTĂRII – LINK
6. Robinet reglabil. Dacă te-ai să te plimbi cu oalele de la chiuvetă la plită, pentru a le umple, un robinet cu furtun reglabil poate fi alegerea perfectă.
7. folosește culori deschise într-o bucătărie mică. Culorile întunecate scad spațiul deja mic și îl fac mai puțin primitor. Utilizează nuanțe moi la dulapurile de bucătărie și lumină naturală pentru a extinde vizual o cameră mică.
8. Sparge plictiseala. Evită dulapurile masive cu uși și sertare exclusiv din lemn sau același material, de aceeași culoare. Alege o mobilă de bucătărie care are detalii interesante, cum ar fi ușile de sticlă și rafturile de afișare.
MOBILĂ BUCĂTĂRII – LINK
9. Electricitate oriunde. Instalează cât mai multe prize de-a lungul blatului și peste tot în bucătărie, astfel încât să te asiguri că ai electricitate oriunde ai nevoie, ținând cont că electrocasnicele de bucătărie au de obicei cablu de alimentare foarte scurt.
10. Totul la îndemână. Instalează un raft lângă sau în spatele aragazului pentru a ține aproape lucrurile utile pentru gătit, precum uleiuri, ustensile și condimente. Așază cârligele în formă de „S” deasupra blatului pentru a agăța vase și tigăi utilizate frecvent.

Comentarii

comentarii