Acasă Eveniment Zeci de cerşetori, adunaţi din nou de pe străzile Timişoarei

Zeci de cerşetori, adunaţi din nou de pe străzile Timişoarei

DISTRIBUIȚI

Numărul mare al cerşetorilor din intersecţiile şi de pe străzile Timişoarei nu pare să fie deloc afectat de criză. Zeci de persoane întind mâna după ceva mărunt, iar mulţi dintre trecători cad pradă celor care prin această practică aduna, lunar, mult mai mulţi bani decât un angajat de rând. Cerşitul este interzis prin legislaţia română, însă singura măsură ce poate fi luată împotriva celor care apelează la mila trecătorilor este amenda, care în aproapre toate cazurile rămâne neplătită.
Iar cum cerşetorii nu prea au proprietăţi înregistrate pe numele lor, nici nu pot fi recuperate sumele acumulate din numeroasele amenzi încasate.
Poliţiştii comunitari din Timişoara organizează săptămânal acţiuni de ridicare de pe străzi a cerşetorilor, îi sancţionează şi îi introduc în baza de date. Cea de-a 109-a acţiune de acest tip a comunitarilor timişoreni a avut ca rezultat adunarea de pe străzi a 20 de cerşetori, dintre care şase minori.
“Cei mai mulţi cerşetori au fost depistaţi în Complexul Studenţesc, zona Sala Olimpia, Catedrala Mitropolitană – Parcul Central, Gara de Nord. Cei depistaţi în stradă sunt din zone precum Iaşi, Satu Mare, Sălaj, Hunedoara, Mehedinţi, Timiş.
Aceştia au fost aduşi la sediul Poliţiei Comunitare, fotografiaţi, introduşi în baza de date, după care au fost îndrumaţi către localităţile de domiciliu. Minorii, cu vârste cuprinse între 10 şi 15 ani, au fost predaţi la Centrul de Zi şi de Noapte pentru Copiii Străzii de pe str. I. Slavici”, spune Daniela Seracin, purtător de cuvânt al Poliţiei Comunitare Timişoara.
Acţiunile poliţiştilor comunitari vor continua, însă nu par să-i intimideze câtuşi de puţin pe cerşetori, care revin în intersecţii, atâta timp cât vor exista oameni care să le dea bani.
“Poliţia Comunitară Timişoara face, din nou, apel şi la timişoreni pentru a conştientiza că oferindu-le bani nu îi ajutăm, ci dimpotrivă, încurajăm acest fenomen cu care marea majoritate a timişorenilor nu este de acord”, transmit reprezentanţii Poliţiei Comunitare Timişoara. (Andrei BOGDAN)

Comentarii

comentarii