Poliţiştii au desfăşurat luni şi marţi 66 de percheziţii în Bucureşti şi în 20 de judeţe, într-un dosar vizând obţinerea ilegală de fonduri pentru IMM garantate de stat, în care sunt implicate 25 de persoane şi 30 de firme. Cei vizaţi au folosit documente falsificate pentru obţinerea fondurilor şi nici nu ar fi iniţiat afaceri, conform proiectelor întocmite în acest sens, folosind în interes propriu banii obţinuţi. Prejudiciul, estimat la 5,8 milioane de lei, scrie news.ro.
”La datele de 4 şi 5 martie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Dâmboviţa şi ai inspectoratele de poliţie judeţene Prahova şi Sibiu, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, au efectuat 66 de percheziţii domiciliare, în judeţele Sibiu (27), Hunedoara (2), Bihor (2), Timiş (1), Botoşani (2), Caraş (1), Bihor (9), Braşov (2), Gorj (1) Dolj (1), Mureş (3), Alba (1), Mehedinţi (2), Giurgiu (1), Bacău (1), Argeş (1), Galaţi (1), Ialomiţa (1), Constanţa (1), Olt (1), Iaşi (1) şi în municipiul Bucureşti (3), într-un dosar penal întocmit pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire de grup infracţional organizat şi obţinerea ilegală de fonduri”, anunţă marţi IGPR.
Din investigaţii a reieşit că, în perioada iunie 2019 – decembrie 2021, prin intermediul a peste 30 de societăţi comerciale, 25 de persoane, în baza unor documente care ar fi fost falsificate, ar fi solicitat fonduri garantate de stat, în cadrul unui program cu fonduri guvernamentale, pentru întreprinderi mici şi mijlocii, fiind obţinute finanţări de la mai multe unităţi bancare, cu intenţia vădită de a nu returna împrumutul.
De asemenea, persoanele cercetate nu ar fi iniţiat afaceri, conform proiectelor întocmite în acest sens, şi şi-ar fi însuşit, în interes propriu, banii alocaţi.
Prejudiciul cauzat este estimat la 5.800.000 de lei.
Cercetările sunt continuate, pentru administrarea întregului probatoriu, în vederea dispunerii măsurilor prevăzute de lege.